Bankalar ve PTT açık mı? Arefe günü öğleden sonra PTT açık olacak mı?

9 günlük ramazan tatili öncesinde en çok işlem yapılan PTT Arefe günü açık olacak mı? Bankalar ve noterde işleri olan vatandaşlar için arefe günü PTT ve bankalar açık mı ile ilgili detaylar haberimizde.

Bankalar ve PTT açık mı? Arefe günü öğleden sonra PTT açık olacak mı?
04 Temmuz 2016 Pazartesi 11:40

Bankacılık ve noter işlerini arefe gününe bırakan vatandaşlar arefe (arife) günü bankaların ve noterlerin açık olup olmayacağını merak ediyor. Ramazan bayramı tatilinin 9 gün ilan edilmesinin ardından kamu bankaları arefe ve cuma günü için verilen idari izin ile tatilin tamamından yararlanacakken, özel bankalar sadece 5-6-7 Temmuz tarihlerinde tatil yapabilecek. 

4 Temmuz 2016 Arefe Günü Bankalar açık mı?

9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde, vatandaş, bankaların ne zaman açık ne zaman kapalı olacağını merak ediyor. 4 Temmuz 2016 tarihinde yarım gün çalışacak bankalar, 5-6-7 Temmuz tarihlerinde tatil yapacak. Bu tarihlerde bankada işleri olanlar, 4 Temmuz Pazartesi saat 12.00'da kadar işlemlerini yapması gerekiyor. 4 Temmuz öğleden sonra yapılan online işlemler ise 8 Temmuz 2016 Cuma günü gerçeleştirilecek.

Bankalar için Tatil günleri şu şekilde;

Özel Bankalar;

Ramazan Bayramı Arefesi 1/2 gün 04 Temmuz Pazartesi
Ramazan Bayramı 1. gün 05 Temmuz Salı
Ramazan Bayramı 2. gün 06 Temmuz Çarşamba
Ramazan Bayramı 3. gün 07 Temmuz Perşembe

Kamu Bankaları 9 gün tatil yapacak

Kamuya bağlı bankalar Ramazan Bayramı tatilini 9 gün yapacak. 

Hafta sonu tatili 02 Temmuz Cumartesi
Hafta sonu tatili 03 Temmuz Pazar
Ramazan Bayramı Arefesi 04 Temmuz Pazartesi
Ramazan Bayramı 1. gün 05 Temmuz Salı
Ramazan Bayramı 2. gün 06 Temmuz Çarşamba
Ramazan Bayramı 3. gün 07 Temmuz Perşembe
İdari izin 08 Temmuz Cuma
Hafta sonu tatili 09 Temmuz Cumartesi
Hafta sonu tatili 10 Temmuz Pazar

Peki Ramazan Bayramında PTT Açık mı?

Ramazan Bayramı'nda en çok merak edilen konu PTT'nin açık olup olmadığı konusu oluyor. PTT'ler de kamu kurum ve kuruluşları gibi Ramazan Bayramı tatilinde kapalı olacak. PTT Arefe günü yani 4 Temmuz 2016 tarihinde öğlen 12.00'a kadar açık olacak.  PTT'de işlem yapmak isteyen vatandaşlar PTTmatik'ten işlemlerini kolayca yapabilirler. 

 


Etiketler; #PTT
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.