Başbakan Binali Yıldırım'dan HDP açıklaması

İnternetin neden yavaşladığı ve HDP operasyonu hakkında ​Başbakan  Binali Yıldırım açıklama yaptı. HDP'nin çağrıya kulak vermediklerini söyleyen Yıldırım, "HDP milletvekillerinden sadece 1 tanesi gitmiş, 54 tanesi bu çağrıya uymamıştır. Hukukun üstünlüğünü tanımamıştır. Yapılan işlem mahkemelerin yaptığı çağrıyı yerine getirmemesi üzerine gerçekleşen işlemdir. " diye konuştu.

Başbakan Binali Yıldırım'dan HDP açıklaması
04 Kasım 2016 Cuma 13:03

​Başbakan  Binali Yıldırım, günün en önemli konuları olan HDP operasyonu, facebook, twittera neden girilemediğine dair açıklamalarda bulundu. Yıldırım, HDP operasyonunun için 154 milletvekiline çağrı yapıldığını ama HDP'li milletvekillerinden birinin sadece bu çağrıyı uyguladığını vurguladı. 

Gazetecilerin sorularına cevap veren Binali Yıldırım, HDP operasyonu için ve internetteki yavaşlamalar hakkında şu açıklamaları yaptı:

HDP hukukun üstünlüğünü tanımadı

"Türkiye bir hukuk devleti hukukun üstünlüğünde geçiş üstünlüğü yok. İşlem hukuk içinde bir işlemdir. Mahkemeler, dokunulmazlıkları kaldırılan toplam 154 milletvekili hakkında çağrı yapmışlar. HDP'li milletvekilleri dışında tamamı ifadesini vermiş. Yasal süreç devam etmektedir. HDP milletvekillerinden sadece 1 tanesi gitmiş, 54 tanesi bu çağrıya uymamıştır. Hukukun üstünlüğünü tanımamıştır. Yapılan işlem mahkemelerin yaptığı çağrıyı yerine getirmemesi üzerine gerçekleşen işlemdir. 

Kılıçdaroğlu terörle milli iradeyi birbirine karıştırıyor

Seçimle gelen seçimle gider kimsenin itirazı olamaz. Seçimle gelip de terörle içiçe girenleri birbirine karıştırmamak lazım. Seçimle gelip terörle iç içe girenler hesabını verir. Sayın Kılıçdaroğlu terörle milli iradeyi birbirine karıştırıyor. Milletvekilleri hakkında hukuki bir işlemdir. Vatandaşın kafasını karıştırmaya hacet yok. 

Siyaset suç işlemenin bir kalkanı olamaz

Bölücü örgütün temsilcileri var. Bunlar her gün aynı çağrıyı yapıyor. Bizim için yabancı değil. Onlar bu çağrıyı yapmadan önce polislerin üzerine topnlarca bombayı patlatan kendi yandaşlarına bu çağrıyı yapsınlar, ondan sonra görelim. Ne bölge halkı, ne milletimiz bu çağrılara kulak vermiyor. Türkiye terörle mücadelesini sürdürecek, kaçtıkları yere kadar kovalayacak. 

Siyaset suç işlemenin bir kalkanı olamaz. Siz siyaseti kendinize güvence olarak görürseniz büyük yanlış içinde olursunuz . Mahkemeye gidip ifade vermekten kaçınırsanız ortaya çıkacak sonuçtan şikayet etmemeniz gerekiyor. 

İnterney neden yavaş?

 Güvenlik için uygulamalardır. Bunlar geçici tedbirlerdir. Tehlike bertaraf edildikten sonra her şey normale döner. 


Etiketler; #hdp
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.