Başbakan Binali Yıldırım'dan 'İngiltere saldırısı' açıklaması

İngiltere Parlamentosu yerleşkesinde bir polis memuru, bir saldırgan tarafından bıçaklandı. Polisin saldırganı vurduğu belirtilirken, parlamento çevresinde en az 10 yaralı olduğu bildirildi. Olayda iki kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. İngiltere polisi olayın terör saldırısı olarak değerlendirileceğini açıkladı. Saldırının ardından İskoçya Parlamentosu'ndaki bağımsızlık referandumu konulu görüşmeler ertelendi.

Başbakan Binali Yıldırım'dan 'İngiltere saldırısı' açıklaması
22 Mart 2017 Çarşamba 20:41

Başbakan Binali Yıldırım, "Terör herkesin başının belasıdır. İstanbul ne kadar güvenliyse Londra da o kadar güvenli. Terörü İslam ile özdeşleştirmeye çalışmak yanlış" dedi.

AB BAKANI ÇELİK'TEN AÇIKLAMA

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "İngiltere'de gerçekleşen terör saldırısını lanetliyoruz. İngiltere AB Bakanı Alan Duncan'a dayanışma mesajımızı ilettim.Terör tüm ülkeler için tehdittir. Terör örgütleri arasında ayrım yapılmadan topyekun mücadele verilmelidir." dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.