Başbakan Binali Yıldırım: "Saldırıyı gerçekleştiren katil PKK'dır"

Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul Vezneciler'de yapılan saldırıda yaralananların bulunduğu Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne yaralıları ziyarete gitti. Hastane çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtlayan ve açıklamalarda bulunan Binali Yıldırım Mardin Midyat'ta polise yapılan hain saldırıyı terör örgütü PKK'nın düzenlediğini açıkladı.

Başbakan Binali Yıldırım: "Saldırıyı gerçekleştiren katil PKK'dır"
08 Haziran 2016 Çarşamba 13:16

Başbakan Binali Yıldırım, dün sabah İstanbul Vezneciler'de Çevik Kuvvet ekiplerinin nöbet değişimi sırasında gerçekleşen bombalı terör saldırısında yaralananların tedavi gördüğü Haseti Eğitim ve Araştırma Hastanesine gitti. Binali Yıldırım burada yaptığı açıklamada öncelikle saldırıda şehit olanlara Allah'tan rahmet diledi, yaralananlara ise şifa diledi. Başbakan Yıldırım, saldırıyı gerçekleştiren terör örgütünün adını açıkladı. 

İstanbul Vezneciler'de gerçekleşen terör saldırısı sonrasında, saldırıda yaralananları ziyarete giden Başbakan Binali Yıldırım, burada açıklamalarda bulundu. Yıldırım, "Dün sabah saatlerinde üniversitenin güvenliğinden sorumlu olan çevik kuvvet ekiplerimizin nöbet değişimine giderken maalesef terör örgütünün saldırısına uğradılar. 6 polisimiz, 5 sivil vatandaşımızı kaybettik. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralılarımız var, dünden beri hastanelerde tedavilerini görüyorlar. Biz de bugün ziyaret ettik, durumları iyi. Birçoğu zaten taburcu oldu." dedi.

Cenaze törenine katılacaklarını ifade eden Binali Yıldırım, terörün asla bu milleti yıldıramayacağını dile getirdi. Başbakan, "Milletim şunu bilsin ki terör ne yaparsa yapsın, ister şehirlerimizde alçakça bombalı, canlı bombalı saldırılar yaparlarsa yapsınlar, Türkiye Cumhuriyeti devleti güçlüdür. Türkiye milletini yıldıramazlar. Bu büyük devleti bu mücadeleden geri döndüremezler." açıklamasında bulundu. 

Devletin tüm gücüyle ne olursa olsun teröre karşı mücadele vereceğini ifade eden Binali Yıldırım, yalnızca teröre değil teröre destek verenlerlede mücedele edeceklerini ifade etti. Binali Yıldırım, "Terörün Türkiye’den çıkması için canla başla güvenlik görevlilerimiz hatta vatandaşlarımız bir vücut olarak o mücadeleyi yapacağız. Sadece terör örgütlerini değil, arkadan onları destek veren bütün unsurlara da gerekeni yapacağız." dedi.

Saldırıyı Yapan PKK Terör Örgütüdür

Binali Yıldırım, dün İstanbul Vezneciler, bugünde Mardin Midyat'ta güvenlik güçlerine bombalı araçla saldırı düzenleyen terör örgütünü açıkladı. Binali Yıldırım,"Bugün bildiğiniz gibi Midyat'ta polis merkezine saldırı düzenlendi. Malesef 30 civarında yaralımız var, 1 polis şehit oldu 2 sivil vatandaş hayatını kaybett. Katil PKK terör örgütüdür. Bizi şaşırtmadı ama çember daralıyor. Teröre karşı milletin infiali artıyor. Terörle mücadele çetin ve kararlılık gerektiren bir şeydir. İnsan kılığında bu katiller var." dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.