Başbakan'dan flaş idam açıklaması

Gündemde sıkça yer alan ve anketlere göre de idam cezası verilmesini isteyen Türk halkı için Başbakan Binali Yıldırım açıklama yaptı.

Başbakan'dan flaş idam açıklaması
30 Ekim 2016 Pazar 11:54

15 Temmuz darbe girişiminin ardından sıkça gündeme gelen idam konusu için Başbakan Binali Yıldırım'dan önemli açıklama geldi. Başbakan Yıldırım, AKP'nin tek başına yapamayacağına partilerle uzlaşma için çalışma başlatılacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki 29 Ekim cumhuriyet bayramı resepsiyonunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yıldırım'a Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın idam cezasına ilişkin, "Yakın, yakın, merak etmeyin. Yakın inşallah, hükümetimiz parlamentoya bunu getirecek, ben inanıyorum ki parlamentodan bu da geçer, bana da geldiği zaman ben onaylarım" şeklindeki sözleri hatırlatıldı. 

İdam için "Bir hazırlık mı söz konusu?" sorusunu soran gazetecilere Yıldırım, "Cumhurbaşkanımızın sürekli söylediği bir şey var: 'Halkın talebinin karşısında durulmaz.' Dolayısıyla idamın toplumsal bir talep olduğu biliniyor, 15 Temmuz darbe girişimiyle beraber ama unutmayalım ki idamı Ak Parti'nin tek başına kaldırma imkanı yok. Dolayısıyla partilerle bir uzlaşma suretiyle ancak olabilecek durum." diye konuştu.

Binali Yıldırım, "İdam cezasının getirilmesine ilişkin, partilerle bir uzlaşı çabanız olacak mı?" sorusuna ise "Gayet tabii."sözleri ile karşılık verdi.
 


Etiketler; #fetö #idam
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.