Başbakan'dan sosyal medyayla ilgili ilk açıklama

Gece saatlerinden bu yana Whatsapp, Twitter, YouTube ve Facebook'taki erişim kopukluğuna ilk açıklama Başbakan Yıldırım'dan geldi.

Başbakan'dan sosyal medyayla ilgili ilk açıklama
04 Kasım 2016 Cuma 16:58

Türkiye'de sosyal medyaya özellikle de WhatsApp'a erişimde ciddi bir sıkıntı yaşanıyor. Gece 01.20'den sonra uzun bir süre Twitter, Facebook, YouTube gibi sosyal medya sitelerine erişim sağlanamamıştı. 

Operasyonlar sonrası Twitter, Facebook ve Whatsapp’ta sayfalar ve hesaplara erişim rahat sağlanamaması dikkat çekmiş, HDP’ye yönelik baskından sonra ulaşımda yavaşlama olduğu aktarılmıştı. 

Konu ile ilgili olarak ilk açıklama Başbakan Binali Yıldırım'dan geldi.

Yıldırım yaptığı açıklamada "Güvenlik açısından zaman zaman bu tür tedbirlere başvurulabilir. Bunlar geçici tedbirlerdir. Tehlike bertaraf edildikten sonra her şey normale döner" dedi.

TURKEY BLOCKS’TAN AÇIKLAMA

İnternet erişimiyle ilgili bir gözlem grubu olan Turkey Blocks, Türkiye'den Twitter , Whatsapp, Facebook ve Youtube'a erişimin hız yavaşlatma yöntemiyle engellendiğini ileri sürdü.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.