Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak'tan İran'a cevap

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, İran Dışişleri Bakanlığı'nın mültecilerle ilgili yaptığı açıklamaya karşı önemli açıklamalarda bulundu.

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak'tan İran'a cevap
27 Mart 2017 Pazartesi 14:31

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, katıldığı bir programda "İran'daki 3 milyon mülteci Türkiye'ye gelmeye çalışıyor" sözlerini kullandı.

Kaynak'ın Mülteci açıklamasına yönelik İran Dışişleri Bakanlığı da yazılı açıklama yaptı. Veysi Kaynak, İran'dan gelen tepki nedeniyle tekrar açıklama yapma gereği duydu.

Başbakan Yardımcısı Kaynak, "İran'a yanlış tercüme yapıldığını düşünüyorum. Sözlerim bağlamından koparıldı. Ben İran'dan 3 milyon mülteci gelecek demedim, orada böyle bir potansiyel olduğunu bunun bizim tarafımızdan başarıyla engellendiğini belirttim." ifadesinde bulundu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.