Başbakan Yıldırım balkon konuşması yapıyor

Başbakan Binali Yıldırım, balkon konuşmasına başladı. 2017 referandum sonuçları için Yıldırım, "Huzur içinde neticelenen bu oylama milletimizin kendi kararı ile verdiği bir seçimdir. Demokrasi tarihimizde bu oylama ile yeni bir sayfa açıldı." diye konuştu.

Başbakan Yıldırım balkon konuşması yapıyor
16 Nisan 2017 Pazar 21:59

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi halk oylaması sonuçlarının açıklanmasının ardından Başbakan Binali Yıldırım, İzmir'deki parti genel merkezinde balkon konuşmasına başladı. Kalabalığa hitap eden Yıldırım, "Bilmeyen öğrensin, duymayan duysun, kardeşiz, tek vücut tek bir milletiz. Bölücü hainler aklına koysun tek bir milletiz. Anayasa değişikliği referandumu gayri resmi sonuçlara göre evetle sonuçlanmıştır. Demokrasimize sahip çıkan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Yıldırım konuşmasına şöyle devam etti:

Halk oylamasının güvenliği sağlayan tüm görevlilere milletim adına teşekkür ediyorum. Bugün ilk kez bu halk oylamasında sandığa giden 1 milyon 269 bin gencimizi özellikle kutluyorum. Huzur içinde neticelenen bu oylama milletimizin kendi kararı ile verdiği bir seçimdir. Demokrasi tarihimizde bu oylama ile yeni bir sayfa açıldı.

Referandum sonucu en iyi şekilde değerlendirilecek

Teşekkürler Türkiye Herkes emin olsun ki çıkan bu sonucu en iyi şekilde değerlendireceğiz. Bir özel teşekkür ve bir selam kurucu genel başkanımız liderimiz sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ediyorum. Kendisini buradan defalarca bu balkon konuşmasını yaptığı yerden sevgiyle saygıyla bütün teşkilatım adına selamlıyorum. Demokratik tercihin ortaya çıkması hepimiz çok çalıştık. Gayret ettik. Bu sürede sahaya çıkan herkese, ülkem adına, milletim adına, demokrasi adına şükranlarımı sunuyorum. Kampanya boyunca bizi bir an bile yalnız bırakmayan siz yol arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.