Başbakanlık'tan Cerablus Fırat Operasyonu ile ilgili detaylı açıklama

TSK tarafından sabah saatlerinde başlayan ve Suriye'nin Cerablus kentinin DAEŞ terör örgütü tarafından temizlenmesine yönelik düzenlenen Fırat Operasyonu ile ilgili Başbakanlık basın açıklaması yaptı. Başbakanlık tarafından yapılan açıklama, toplam 93 hedefin etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Başbakanlık'tan Cerablus Fırat Operasyonu ile ilgili detaylı açıklama
24 Ağustos 2016 Çarşamba 13:54

Başbakanlık saat 04.00'da Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından başlatılan Suriye'nin Cerablus bölgesinin DAEŞ'ten temizlenmesi amacıyla gerçekleştirilen Fırat Operasyonu hakkında basın açıklaması yaptı. Başbakanlık tarafında yapılan basın açıklamasında, Gaziantep'in Karkamış ilçesine yapılan roketli saldırılar üzerine, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla bu bölgeye operasyonu düzenlendiği ifade edildi.    

Başbakanlık tarafından yapılan  açıklama şu şekilde;

23.08.2016 tarihinde Gaziantep'in Karkamış ilçesine yapılan roket saldırıları üzerine, halkımızın can ve mal güvenliğini korumak ve yapılan sınır ihlallerini önlemek amacıyla Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından operasyon başlatılmıştır.

Bu kapsamda düşman unsurlarına cevap ve her türlü terörist grupla mücadele amaçlı olarak Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından bugün saat 04.00 itibariyle daha önceden belirlenen DAEŞ hedeflerine yönelik topçu atışı başlamıştır. Cerablus ve çevresinde ilk önce 81 hedef etkisiz hale getirilmiştir.

Saat 08:16 itibariyle 294 topçu ateşi yapılmış, ayrıca sabah saat 06:08 ile 07:50 arasında Hava Kuvvetlerimize ait F16 uçakları ile Cerablusta 12 hedef vurulmuştur.

Bu tür sınır ihlalleri ve halkımızın can ve mal güvenliğini ilgilendiren konularda misliyle mukabelede bulunulacaktır. "
 


Etiketler; #DAEŞ #cerablus
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.