Bayramda hava nasıl olacak? Bakan Eroğlu'ndan hava durumu açıklaması

Ramazan Bayramı yaklaşırken bayramda hava nasıl olacağı merak konusu. Türkiye geneli için bayramda havanın nasıl olacağını Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu açıkladı.

Bayramda hava nasıl olacak? Bakan Eroğlu'ndan hava durumu açıklaması
21 Haziran 2017 Çarşamba 14:20

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün tahminlerine göre Ramazan Bayramı tatili süresince hava sıcaklıklarında artış olacak. Bayramda yurt genelindeki sıcaklıkların mevsim normallerinin 3-6 derece üzerinde seyredecek.

Bayram tatili süresince yurdun kuzey kesimleri yüksek basınç merkezinin, güney  kesimleri ise Basra alçak basıncının etkisinde kalacak. Yurt genelinde bayramda yağış beklenmiyor. Bütün bölgelerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin  ediliyor.

Bayram tatili süresince bazı merkezlerdeki en yüksek hava sıcaklıkları ise Ankara, İstanbul ve Afyonkarahisar 30-33, İzmir, Adana ve Antalya'da  34-37, Samsun, Trabzon ve Erzurum'da 25-28, Diyarbakır ve Şanlıurfa'da 39-42  derece olacak.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ramazan ayı boyunca yurdun büyük bir kısmında havanın yağışlı  olduğunu anımsatarak, "Ramazan ayında hava sıcakları da mevsim normallerinin 3-5   derece altında seyretti. Bayrama girişimizle birlikte özellikle perşembe gününden  başlayarak sıcaklıklar artarak mevsim normallerinin üzerine çıkacak. Yurt  genelinde bayramın yağışsız, sıcak ve güneşli geçmesini beliyoruz."  değerlendirmesini yaptı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.