Bayramda nelere dikkat edilmeli? Ramazan bayramında nasıl beslenmeli?

Ramazanda tutulan 17 saatlik oruç nedeniyle bayramda nasıl beslenilmesi gerektiği büyük önem taşıyor. Kilo almamak ve kendimizi rahat hissetmek için Ramazan Bayramında beslenme konusunda uzmanlar önemli uyarılarda bulunuyor. Bayramda nelere dikkat edilmeli? Ramazan bayramında nasıl beslenmeli?

Bayramda nelere dikkat edilmeli? Ramazan bayramında nasıl beslenmeli?
22 Haziran 2017 Perşembe 10:56

Ramazan ayı nedeniyle 30 gün boyunca 17 saatlik oruçlar tutuldu. Uzun süre sürdürülen açlık nedeniyle bir anda yemeğe yüklenmek hem kilo almanızı hem de rahatsız hissetmenize neden olabilir. Bu nedenle Ramazan Bayramında daha fazla tüketilen yiyeceklere dikkat edilmesi gerekir. Peki bayramda nelere dikkat edilmeli? Ramazan bayramında nasıl beslenmeli? İşte önemli beslenme uyarıları...

Güne kahvaltı ile başlayın

Bayram nedeniyle öğünlerde atlama olabileceği için ilk başta hafif bir kahvaltı yapın. Bayramda günlük öğünlerin dışına çıkmamak için güne kahvaltı ile başlamak en önemli adım. Diğer öğünler bayram nedeniyle atlanabildiğinden dolayı kahvaltıyı mutlaka yapın. 

Tatlı ve şeker fazla tüketilmemeli

Bayram tabiki çikolatasız, tatlısız, şekersiz olmaz. Her bayram ziyaretine gidildiğinde mutlaka şeker ve tatlı ikramı yapılır. Bu ürünler az tüketmeli ve bayram ziyaretine gelenlere de zorla ikramlar yedirilmemeli. Özellikle bu ürünlerin tüketimine kalp ve şeker hastaları daha dikkat etmeli.

Bol su ve sızı tüketmek önemli

Ramazan boyunca azalmış olan su tüketimimizi 2- 2,5 litreye ulaştırmak daha kolay olacaktır. İçine koyacağınız tarçın çubukları ise kan şekerinizi dengede tutarak bir sonraki öğünde fazla miktarda tüketim yapmanızı engeller. Gün içerisinde 2 fincan kahve içtiyseniz bir sonraki tercihinizi bitki çaylarından yana kullanabilirsiniz. Rezene, kekik, yeşil ve beyaz çaylar tüketebilirsiniz.

Akşamları tatlı değil yoğurt ve meyve tüketin

Bayram ziyaretleri nedeniyle tatlı tüketimi yapıldığı için akşamı hafif besinlerle atlatmak önemli. Bu yüzden akşamları sadece yoğurt ve meyve tüketebilirsiniz.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.