"Bekara ev yok" demek ayrımcılık suçu olacak!

Hükümet "Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Kanun Tasarısı'nı" TBMM'ye gönderdi. Tasarı kanunlaşırsa ev sahiplarinin "Bekara ev yok" demesi ayrımcılık suçu sayılacak ve ev sahipleri 15 bin TL idari para cezasına çarptırılacak.

"Bekara ev yok" demek ayrımcılık suçu olacak!
29 Ocak 2016 Cuma 10:18

AK Parti Hükümeti “Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Kanun Tasarısı’nı” Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gönderdi. Kanun tasarısıyla ayrımcılığın önüne geçilmek planlanıyor. Artık ev sahiplerinin "Bekara ev yok" kriteri tarih olacak. "Bekara ev yok" diyen ev sahibine 15 bin TL'ye kadar idari para cezası kesilecek.

Hükümetin TBMM'ye görderdiği kanun tasarısında ayrımcılığın önüne geçmek planlanıyor. Irk, dil, din, cinsiyet, siyasi görüş, medeni hal, sağlık durumu gibi durumları bahane edenler ayrımcılık yapmış olacak ve idari para cezalarına çarptırılacak. Herkesin hukuken tanınmış hak ve hürriyetlerinden yararlanmada eşit olacağı hedeflendiği kanun yasallaşırsa, ev arayan bekar vatandaşa "Bekara ev yok" demek ayrımcılık suç kapsamında değerlendirilecek. Kira sözleşmelerinin şartlarının belirlenmesi, taşınır ve taşınmazların kamuya açık satışa veya kiralamaya sunulması, kira sözleşmesinin yenilenmesi ve satışı ve devri süreçleri gibi işlemlerde ayrımcılık yapılamayacak. 

Ayrıca Kanun tasarısında anne ve gebelik durumunda olan kadın vatandaşların iş başvurusunu reddetmek ayrımcılık sayılacak. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.