BM açıkladı: Türkiye sınırında 15 bin mülteci!

Yaklaşık 10 bin mülteci Türkiye'ye girebilmek için Suriye sınır kapısında beklemeye başladı.

BM açıkladı: Türkiye sınırında 15 bin mülteci!
05 Şubat 2016 Cuma 17:37

Suriye'nin Halep şehrinde yaşanan karışıklar nedeniyle pek çok vatandaş göç etmeye devam ediyor. Birleşmiş Milletler konu ile ilgili yaptığı açıklamada yaklaşık 15 bin kişinin kentten kaçmaya çalıştığını belirtti. Göç etmek isteyen vatandaşların büyük bir kısmı da Türkiye sınırında beklemeye başladı. Göçlerin nedenleri arasında ise Esad yönetiminin yanı sıra Rusya'nın saldırıları yer alıyor.

Bölgeden kaçan vatandaşlardan büyük bir çoğunluğu Türkiye sınırından geçebilmenin yollarını arıyor. Ancak Türkiye sınırının sivillerin geçişine kapalı olmasından kaynaklı, bekleyiş sırasında sağlık sorunları baş gösteriyor. Şehirden kaçan 60 bin vatandaşın sınır civarında kurduğu çadırkentlere yeni çadırların ilave edildiği belirtildi. 




Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 9 yıl önce
Allah yardımcınız olsun.