BM'de Suriye Fiyaskosu

Birleşmiş Milletler Genel Kurul dolayısıyla bir araya gelen liderlerin görüşmelerinde Suriye konusunda bir karar verilemediği ortaya çıktı.

BM'de Suriye Fiyaskosu
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Aralarında Rusya, Çin ve ABD liderlerinin de bulunduğu çok sayıda devlet ve hükumet yetkilisini bir araya getiren BM Genel Kurulu sonrasında yapılan görüşmeler fiyaskoyla sonuçlandı. Birleşmiş Milletler'e üye ülkeler Suriye konusunda birlikte adım atamayacak.

ABD Başkanı Obama konuşmasında Esad'ı "varil bombalarıyla halkı katleden bir tiran" olarak tanımladı. Obama bu kadar kan döküldükten sonra statükoya dönülmesini de imkansız bulduğunu söyledi. Öte yandan Obama konuşmasında Rusya ve İran dahil her ülkeyle de bu konuyu görüşmeye hazır olduklarını söyledi. 

Rusya ise görüşmelerde IŞİD'le mücadele ve göçmen sorunlarının çözümü için Esad'a destek verilmesi gerektiğini söyledi. Aynı zamanda İran da yaptığı görüşmelerde artık Esad'ı her ülkenin kabul ettiğini söylemişti.

Anadolu Ajansı'nın geçtiği bilgilere göre Genel Kurul görüşmelerine katılan liderler konuyla ilgili bir anlaşma yapamadı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.