Borsa İstanbul'daki FETÖ yapılanmasına operasyon: 102 gözaltı

Borsa İstanbul'daki Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) yapılanmasına yönelik çok sayıda gözaltı kararı çıkarıldı. Şüphelilerin çoğu operasyonla yakalandı.

Borsa İstanbul'daki FETÖ yapılanmasına operasyon: 102 gözaltı
12 Mayıs 2017 Cuma 10:06

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terörle ve Örgütlü suçlar Bürosu, FETÖ'nün Borsa İstanbul'daki yapılanmasında yer alan ve işten çıkarılmış olan 102 şüpheli için operasyon başlattı. Hakkında gözaltı kararı çıkarılanların yakalanması için İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 98 adrese baskın yaptı. Adreslerde gözaltı ve arama gerçekleştiren ekipler, 53 kişiyi gözaltına aldı.

Şüphelilerden 4'ünün yurt dışında olduğu belirlenirken şüphelilerin bir süre öncesine kadar Borsa İstanbul'da çalıştıkları, bir bölümünün Bylock kullanıcısı oldukları, Bank Asya'da örgütün talimatı ile hesap açtıkları ve diğer örgütsel faaliyetlerde bulundukları saptandı.

Gözaltına alınan şüpheliler, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.