Brüksel saldırısı için Türkiye'den ilk açıklama!

Belçika'nın başkenti Brüksel'de bugün meydana gelen peş peşe 3 patlamayla ilgili Türkiye'den ilk açıklama Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır'dan geldi.

Brüksel saldırısı için Türkiye'den ilk açıklama!
22 Mart 2016 Salı 12:05

Belçika'nın başkenti Brüksel bu sabah patlamaların şokuyla sarsıldı. Peş peşe meydana gelen 3 patlamada ilk belirlemelere göre 13 kişi hayatını kaybetti, 35 kişi yaralandı. 

Patlamalara ilişkin Türkiye'den ilk açıklama Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır'dan geldi. Bakan Bozkır "Terör dünyayı sarmış durumda. Burada büyük ihtimalle DAEŞ terör örgütünün saldırısı olarak düşünülebilir" şeklinde konuştu.

Bakan Bozkır'ın açıklamalarından derlenen satırbaşları şu şekildedir: 

"Terör dünyayı sarmış durumda. Terörle mücadelede AB'yi her zaman ayrı tutmak lazım. Ama ülkeler bazında gerektiği kadar mücadele yapmıyabiliyorlar  PKK bayraklarının Brüksel'de dalgalanması içimizi burktu.

Brüksel çok fazla kültürün birarada olduğu bir şehir, bütün bunlar terörle mücadelede zorlukları ortaya çıkarıyor. 

Ülkeler bazında baktığınızda Fransa'nın çok etkin mücadele yürütüyor. Bizimle de işbirliği gayet iyi ama öyle ülkeler var ki PKK mali kaynaklarını yasaklamamış, bir sürü PKK'lının Avrupa'da dolaşmasına izin vermiş.

Burada büyük ihtimalle DAEŞ terör örgütünün saldırısı olarak düşünülebilir. Bundan üzüntü duyduğumuzu söylemek isterim.

Son dönemin en büyük terör ve illegal göç kaynağı Suriye'dir. Suriye sorunu ve illegal göç çözülemediği takdirde terör saldırıları, bombalarla karşı karşıya kalacağız. DAEŞ'le ilgili önemli ayrıntı var. DAEŞ'in kaynağı AB ülkeleridir. Türkiye ile işbirliği yapılmadığı için uzun zaman bu kaynak kurutulamamıştır.

Maalesef bu konuda haklı çıktık. İşbirliği tasviye ediyoruz, biz hazırız, AB de hazır olacaktır.

Burada olay Belçika hükümetin PKK teröristlerine çadır kurup propaganda yapmasına izin vermesidir. "

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.