Bu olay deprem habercisi olabilir

Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Zeki Ünal Yümün, Tekirdağ'ın Marmaraereğlisi ilçesindeki Yeniçiftlik sahilinde denizin yaklaşık 10 metre çekilmesini yorumladı.

Bu olay deprem habercisi olabilir
21 Kasım 2016 Pazartesi 09:45

Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Zeki Ünal Yümün, Tekirdağ'ın Marmaraereğlisi ilçesindeki Yeniçiftlik sahilinde denizin yaklaşık 10 metre çekilmesinin deprem habercisi olma ihtimalinin olduğunu söyledi.

Denizdeki çekilmenin Ay ve Dünya'nın kısa süre önce çok yaklaşmasıyla ilgili olduğunu ifade eden Yümün, deprem habercisi olabileceğini de vurguladı.

İşte Öğretim Üyesi Yümün'ün Tekirdağ'da yaşanan deniz çekilmesi ile ilgili açıklaması:

"Denizdeki çekilme, Ay'ın Dünya'ya yaklaşmasıyla yaşanan gelgit olayına bağlı olarak gerçekleşen bir durum. Ay'ın Dünya'ya çok yaklaştığı bir dönemdeyiz. Bu durumda denizlerdeki suyun çekilmesi söz konusu olabilir"

Bu tür olaylar sonrasında deprem yaşanabiliyor

"Gelgit olaylarıyla depremin alakası yok diye düşünülüyor fakat her ihtimale karşı depreme hazırlıklı olunmalı. Yani bu kadar çekilmenin, kütlesel olarak farklı bölgelerde bir basınç oluşturma durumu söz konusu olabiliyor. Dolayısıyla deprem yapmaz fakat var olacak, gerçekleşebilecek bir depremi belki de tetikleyici bir unsur olabilir. Yani bizim ülkemiz sonuçta deprem kuşağında olan bir ülke. Bu ülkede depreme her zaman hazırlıklı olmalıyız. Bu tür olaylardan sonra depremin olduğu istatistikler de söz konusu. Dolayısıyla bu kesinlikle deprem yapmaz dememiz de yanlış."


Etiketler; #Deprem
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.