Bu suikast FETÖ'nün tasviye sürecini hızlandırmıştır

AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Mehmet Tozlu, Rus Büyükelçi Andrey Karlov'un öldürülmesi ile ilgili açıklama yaptı. Tozlu, "Bu suikast sonucunda FETÖ'nün Türkiye'ye iade ve tasfite süreci hız kazanacaktır" dedi.

Bu suikast FETÖ'nün tasviye sürecini hızlandırmıştır
20 Aralık 2016 Salı 09:00

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un silahlı saldırı sonrası yaşamını yitirmesi Dünya'da geniş yankı buluyor. AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Mehmet Tozlu, Rus Büyükelçi'nin öldürülmesi ile ilgili, "Rus Büyükelçisi'nin suikaste uğraması her iki ülke ilişkilerini bozmaya yönelik bir teşebbüstür. Bu olayın daha mühim ve önemli bir sonucu ise, FETÖ ve ele başısının ABD'ye karşı yaptığı ilk eylemdir. Bunun sonucunda ABD, terör örgütü ele başısını Türkiye'ye teslim edecek ve bu örgütün tasviyesi hızlanacaktır." dedi.

Rusya'nın bugün gerçekleşecek toplantıyı ertelemediğine dikkat çeken Tozlu,  "Bu sebepledir ki; Rus parlamenterler bugün yapılacak toplantıyı ertelemeyeceklerini açıklamışlardır. Görünen odur ki FETÖ elebaşısı uluslararası bir terör örgütü olduğunu ve bu eylemle yeni dünya düzeninde dengeleri her an münferit olaylarla değiştirebileceğini göstermiştir. Sağduyu ve soğukkanlı davranan ülkeler bu spekülatif eylemlerden etkilenmeyeceklerini de göstermiştir. Bu olay FETÖ'nün topraklarında barındırdığı Amerika Birleşik Devletleri'ne karşı yurt dışındaki imajını ve stratejisini her an zedeleyebileceğini göstermesi açısından da önemlidir." şeklinde konuştu.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.