Büyükelçilik Kararnamesi yayınlandı - İşte yeni görevlendirmeler

Yeni Büyükelçilik kararnamesi yayınlandı. Kararnamesi ile yapılan yeni görevlendirmeler belli oldu. Merve Kavakçı kimdir? Murat Mercan kimdir?

Büyükelçilik Kararnamesi yayınlandı - İşte yeni görevlendirmeler
26 Temmuz 2017 Çarşamba 17:12

Yeni büyükelçiler kararnamesi yayınlanması ile yeni görevlendirmeler yapıldı. Kararnameye göre Merve Kavakçı Kuala Lumpur, Murat Mercan Tokyo Büyükelçisi oldu.

Kavakçı ve Mercan'ın yanı sıra Dışişleri Müsteşar Yardımcısı Ahmet Gün de BM Daimi Temsilciliği görevine getirildi.

Merve Kavakçı kimdir?

Kuala Lumpur Büyükelçiliğine atanan Kavakçı, 19 Ağustos 1968 yılında Ankara'da doğdu. 18 Nisan 1999 seçimlerinde Fazilet Partisi'nden İstanbul milletvekili olarak seçilen Kavakçı, 2 Mayıs 1999'da TBMM'de and içme törenine başörtülü gelince meclisten çıkartıldı.

George Washington Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak görev yapıyordu. 

Murat Mercan kimdir?

14 Ocak 1959’da Ağrı'da doğan Murat Mercan, Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nü bitirdi.

Cleveland State Üniversitesi’nde Doçent oldu. Cleveland State Üniversitesi ve Bilkent Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde Öğretim Üyesi olarak ders verdi.

Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucu Üyeliğinde bulundu. 22. Dönem Eskişehir Milletvekili, 22. Dönem’de Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) ve Batı Avrupa Birliği Güvenlik ve Savunma Asamblesi (BAB) Türk Delegasyonu Başkanı olarak görev yaptı. 23. Dönem’de Türkiye Büyük Millet Meclisi Dışişleri Komisyonu Başkanı oldu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.