ByLock'çu memurları tek tek tespit ettiler

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında yürütülen FETÖ soruşturmaları kapsamındaki en büyük delillerden biri olan ByLock'u kullanan memurlar,b tek tek tespit edildi.

ByLock'çu memurları tek tek tespit ettiler
27 Ekim 2016 Perşembe 09:25

ByLock'u kullanan memurlar tek tek tespit edildi. ByLock'un, çevredeki ve ortak ağdaki diğer kullanıcıları kod isimleriyle gösteren özelliği FETÖ'cüleri ele verdi. Tek tek kamu kurumlarını gezen güvenlik ve istihbarat birimleri ByLock'çuları sistem üzerinden tespit etti. 

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının şifreli yazışma programı ByLock uygulamasını kullanmaları, örgüt elemanlarının yakalanmasına dair en büyük detayı oluşturuyor. ByLock'un, çevredeki ve ortak ağdaki diğer kullanıcıları kod isimleriyle gösteren özelliği, kurumlarda kaç FETÖ'cü olduğunun listesini ortaya çıkardı.

MİT şifreleri çözdü

2014'te ByLock'un peşine düşen MİT, ByLock'un kodlarını tamamen çözdü. Yapılan incelemelerde ByLock'un, çevredeki ve ortak ağdaki diğer kullanıcıları kod isimleriyle gösteren bir özelliği olduğu tespit edildi. FETÖ üyelerinin birbirlerini gizlice bulabilmeleri için oluşturulan özellik FETÖ'cüleri yaktı. FETÖ'cülerin birbirlerini bulmak için kullandığı ByLock'taki "bulundukları ortamlarda yahut internete girdikleri ağ üzerindeki diğer kullanıcıları kod adlarıyla görebilme" özelliği MİT'in işini kolaylaştırdı.

Tek tek kurumlar gezildi, ByLock'çular tespit edildi

Uygulamanın bu özelliğini çözen istihbaratçılar, Pokemon avına çıkar gibi ByLock'çuların peşine düştü. Yakınlarda Pokemon tespit edildiğinde Bluetooth bağlantısı ile kullanıcılara uyarı veren oyundaki gibi ByLock'çular da yine sistem üzerinden yakalandı. İstihbarat birimleri önemli kurum ve kuruluşlarda dolaşarak binalardaki FETÖ'cü sayılarını ve kod adlarını tespit etti ve ardından bu kişilerin kimliklerine ulaştı. Aylarca süren ByLock avı sayesinde çok önemli isimlerden oluşan kripto FETÖ'cülerin listeleri oluşturuldu. Operasyon için düğmeye basıldığında ise ByLock kullanıcısı örgüt üyeleri tek tek bulundukları yerlerde yakalandı.


Etiketler; #memur #bylock
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.