Çavuşoğlu'ndan AB'ye vize başvuruyla ilgili açıklama

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, vizesiz seyahat için konuştu. Bakan Çavuşoğlu, "Avrupa Birliğine geri kabul anlaşması çerçevesinde Vize muafiyeti konusunda son teklifimizi Haziran'da yapacağız" dedi.

Çavuşoğlu'ndan AB'ye vize başvuruyla ilgili açıklama
13 Nisan 2017 Perşembe 12:11

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, vize muafiyeti, kıbrıs sorunu ve Rusya'ya ziyaret hakkında bilgi verdi. Çavuşoğlu, vizesiz seyahat hakkında "Avrupa Birliğine geri kabul anlaşması çerçevesinde Vize muafiyeti konusunda son teklifimizi Haziran'da yapacağız" diye konuştu.

İşte Çavuşoğlu'nun açıklamaları:

"16 Nisan'dan sonra AB'ye son önerimizi sunacağız. Ondan sonraki süreci nasıl sürdüreceğimizi değerlendirip aldığımız kararları sizlerle paylaşacağız. AB ile vize sorununu çözmek istiyoruz. Bu vize serbestisini de almamız lazım. En son imzaladığımız göç anlaşmasının bir parçasıdır.

Türkiye olarak da bazı adımlar atacağız

Kıbrıs sorununu çözmek için samimi çaba sarf ediyoruz ama özellikle seçim atmosferinde Rum tarafında samimi bir çaba görmüyoruz. Rum tarafının özellikle Kıbrıs etrafındaki doğal gaz ve petrol rezervleri konusunda tek taraflı attığı adımları doğru bulmuyoruz. Bu konuda uyarılarımıza rağmen maalesef geri adım olmadığı için şimdi Türkiye olarak da bazı adımları atacağız.

Türkiye'den Moskova'ya heyet gidecek

Önümüzdeki hafta Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in başkanlığında bir heyet Moskova'ya gidecek. Rus muhataplarımızla oturup konuşacağız, tüm engelleri kaldırmak için inşallah bir mutabakatı sağlarız."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.