CHP'de cumhurbaşkanı adayı kim olacak? Erken seçim hareketliliği başladı

CHP'de cumhurbaşkanı adayının kim olacağı merak konusu haline geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın erken seçim tarihini açıklaması ile partilerde hareketlilik başladı. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu mu cumhurbaşkanı adayı olacak yoksa hangi milletvekillerin isimleri cumhurbaşkanı adaylığı için konuşuluyor gibi merak edilenler haberimizde...

CHP'de cumhurbaşkanı adayı kim olacak? Erken seçim hareketliliği başladı
19 Nisan 2018 Perşembe 13:10

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün erken seçim açıklaması yaptı. MHP Genel Başkaı Devlet Bahçeli'nin çağrısının ardından erken seçim tarihi 24 Haziran 2018 olarak açıklandı. Erdoğan'ın bu açıklamasından sonra 'kimler cumhurbaşkanı adayı olacak' sorusuna yöneldi. En merak edilen parti ise CHP. Hareketli anların yaşandığı CHP'de hangi isim cumhurbaşkanı adayı olacak?

CHP, 24 Haziran'da yapılması planlanan cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği genel seçiminde izleyeceği yöntemi, Parti Meclisi (PM) toplantısı ile belirleyecek.

Elde edilen bilgiye göre, CHP'de seçim için 24 Haziran tarihinin açıklanması ile hareketlilik yaşanmaya başladı. Şu ana kadar CHP cumhurbaşkanı adayını açıklamadı. Milletvekili adaylarının belirlenmesinde uygulanan yüzde 85 ön seçim şartının uygulanmasının zor olması nedeniyle partinin izleyeceği yöntem PM ile belirlenecek. PM'nin gelecek hafta salı günü Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında yapılacak MYK'nin ardından toplanabileceği belirtiliyor. Parti kulislerine yansıyan bilgilere göre, MYK'de alınacak karar ve PM onayıyla milletvekili adayları merkez yoklaması yöntemiyle belirlenecek.

CHP'de kim cumhrbaşkanı adayı olacak?

Cumhurbaşkanı adaylığı için kamuoyu yoklamaları ve anketler yaptıran CHP'de ağırlıklı olarak Kemal Kılıçdaroğlu ismi ön planda. Parti yönetiminin de başka bir isim yerine Kılıçdaroğlu'nun adaylığından yana olduğu biliniyor.

Bu görüşünü defalarca dile getiren CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, bugün de bir televizyon programında bu soruya, "Bana göre CHP içinde en büyük aday Kemal Kılıçdaroğlu'dur." yanıtını verdi.

Yine parti kulislerine yansıyan bilgilere göre, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı en geç 15 gün içinde netleşecek ve açıklanacak.

Öte yandan, CHP'nin seçim beyannamesinin hazırlanması için de hazırlıklara başlandığı öğrenildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.