CHP'den 30 Ağustos Zafer Bayramı kararı

CHP 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili aldığı önemli kararla 'Büyük Yürüyüş' gerçekleştirecek.

CHP'den 30 Ağustos Zafer Bayramı kararı
23 Ağustos 2016 Salı 12:42

CHP, 30 Ağustos Zafer Bayramı için önemli bir karar aldı. CHP 30 Ağustos için verdiği karar doğrultusunda Kızılay'dan Anıtkabir'e 'Büyük Yürüyüş' gerçekleştirecek. CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl bütün vatandaşları 30 Ağustos gününde davetli olduğununu olduğunu belirterek'Büyük Yürüyüş' ile ilgili  “Cumhuriyetin temelinin atıldığı 30 Ağustos Zaferinin yıl dönümünde gerçekleştireceğimiz yürüyüşte son günlerde artan teröre karşı duruş sergileyeceğiz” diye konuştu.

Yürüyüş için Ankara Valiliği’ne bir hafta önce başvurularak izin talep edildiğini bildiren Bingöl, “15 Temmuz’da yaşanan darbe girişiminin ardından önce Taksim’de ve ardından İzmir Gündoğdu’da milyonların birlikteliğine sahne olan buluşmalarımız Cumhuriyetimizin önsözü olarak nitelendirilen Çanakkale Savaşları’na ev sahipliği yapan Gelibolu Bölgesi’nde devam etmiştir. Cumhuriyetin temelinin atıldığı 30 Ağustos Zaferini de Taksim, Gündoğdu ve Anafartalar’da olduğu gibi ‘Büyük Buluşma’ coşkusuyla Ankara’da kutlayacağız. Sayın Genel Başkanımızın öncülüğünde gerçekleştirilecek bir ‘Büyük Yürüyüş’ ile Anıtkabir’e gideceğiz. Ülkemizin birliğine, kardeşliğine yönelik son günlerde artan terör saldırılarını da kınayarak, teröre karşı duruş sergileyeceğiz. Saat 18.30’da başlayacak yürüyüşte Türk bayrağı ve Atatürk posterleri dışında hiçbir materyale yer verilmeyecek. Siyasi parti ayrımı yapmaksızın tüm vatandaşlarımızı, sivil toplum örgütlerimizi, sendikalarımızı, meslek odalarımızı Cumhuriyet, Laiklik, Demokrasi, İnsan Hakları gibi ortak değerlerimizi önemseyen herkesi davet ediyoruz. Yürüyüşün sonunda Genel Başkanımız, Anıtkabir girişinde bir konuşma yapacak.” ifadesinde bulundu.

Kaynak: Hürriyet

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.