CHP'den Katar Krizi ile ilgili açıklama

CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, MYK toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu. Katar krizinin yeni bir mehzepsel çatışmaya evrildiğini ifade eden Tezcan, Türkiye'nin bu konuda tarafsız olmasını söyledi.

CHP'den Katar Krizi ile ilgili açıklama
07 Haziran 2017 Çarşamba 19:35

Ortadoğuda yaşanan son gelişmelere CHP'den yeni açıklama geldi. MYK toplantısı sonrasıdna kameraların karşısına geçen CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, Katar krizinden sonra Ortadoğu'daki çatışmanın yeni bir alana evrilme riski taşıdığını ifade etti. Tezcan, İslam dünyasının içine düştüğü bu kaosun kendilerini rahatsız ettiğini söyledi.

Türkiye sorunun tarafı değil, çözümün tarafı olmalı 

Geçmişte Türkiye'nin dış politikada tarafsız olduğunu ifade eden Tezcan, AK Parti'nün politikası sonrasında Türkiye'nin Ortadoğu Bataklığına sürüklendiğini iddia etti. Tezcan, "Türkiye tarafsızlığını koruyan bir ülkeydi ancak 15 yıllık AK Parti iktidarı bu geleneği 'monşerler' diyerek, alay ederek yok etti ve Türkiye'yi getirdikleri dış politika anlayışı ile Ortadoğu bataklığının içine soktu. Hükümete çağrıda bulunuyoruz. Suriye sürecinde yapılan hatalar burada tekrar edilmesin. Katar konusunda, bu sorunun bir parçası olacak açıklamalardan ısrarla kaçınmalarını tavsiye ediyoruz. Daha önceki tavsiyelerimizi dinlemediler, bedelini şu anda Türkiye çok ağır ödüyor. Bu süreçte tarafsızlığımızı korumamız lazım. Türkiye sorunun tarafı değil, çözümün tarafı olmalı. Hükümete bu çerçevede İhvan sevdasından da vazgeçmesini tavsiye ediyoruz. Dünya bu noktada ciddi problem yaşarken, bu İhvan sevdasının bizi içerde de dışarıda da götürebileceği hayırlı bir sonuç yoktur. Bunun sonu ciddi felaketler olur." dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.