CHP'li vekilden Ali Ağaoğlu'na suç duyurusu

CHP Manisa Milletvekili Dr. Tur Yıldız Biçer, Ali Ağaoğlu'nun kadınlardan 'mal' olarak bahsetmesine sert tepki gösterdi. CHP'li vekil Biçer, Ağaoğlu için suç duyurusunda bulundu.

CHP'li vekilden Ali Ağaoğlu'na suç duyurusu
03 Nisan 2017 Pazartesi 13:21

Ali Ağaoğlu'nun yer aldığı BBC belgeseli 27 Mart'ta yayınlandı. CHP Manisa Milletvekili Dr. Tur Yıldız Biçer, Ağaoğlu'nun kız arkadaşları ile ilgili ifadeleri nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

Yatak odasında bulunan kadın çanta ve ayakkabıları ile ilgili Simon Reeve, Ağaoğlu'na "Bunlar sizin değil mi" sorusunu sordu. Ağaoğlu soruya "Yok ama onları kullananlar benim malım" demesi CHP'li Biçer'in tepkisini çekti. 

Biçer, "Bir kadın milletvekili olarak bu görgüsüzlüğe sessiz kalınmasına da şaşırıyorum. Ağaoğlu kendisini ne zannediyor ki kadınlar için 'mal' ifadesini kullanabiliyor. Ağaoğlu'nun Türkiye'yi temsilinden utanç duyuyorum. Ahlaktan amade müteahhit manzarasını seyrediyoruz. İnsanlıktan çalmanın anlamı yok. İnsanlığın, ahlakın parayla pulla satın alınabilecek bir şeyin olmadığının açık örneğini görüyoruz" diye konuştu. 

Milletvekili Biçer açıklamasına şöyle devam etti:

Koskoca ülkede kimse yokmuş gibi müteahhit Ali Ağaoğlu'na yer verilmiş. İstanbul'un geliştiğine dikkat çekmeye çalışan ve her defasında gelişimin sadece binalarla ilgili bir şey olduğunu zanneden Ağaoğlu bu ülkenin utancıdır. Bu adam daha önce de yine kadınlara yönelik 'Gecelik ilişkilerden hoşlansam İstanbul'da kadın kalmazdı' söylemlerinde de bulunmuştu

Paranın ve görgüsüzlüğün verdiği şuursuzlukla hala konuşmaya devam eden, Kuveyt Kraliçesiyle ilgili sarf ettiği sözleriyle de Türkiye'nin itibarını zedeleyen Ağaoğlu, bizi dünyaya rezil etme konusunda özenli bir uğraş içerisinde. BBC'nin Türkiye belgeselinde muhabirleri yalısında ağırlayarak kelimenin tam anlamıyla görgüsüzlüğün ve cinsiyetçiliğin dibine vuruyor.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.