CHP'li Yasemin Öney Cankurtaran TSK operasyonlarını İsrail'in Filistinlilere karşı saldırılarına benzetti

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran TSK'nın operasyonlarını İsrail'in Gazze saldırılarına benzetti. Türkiye'deki terör operasyonlarını Suriye'deki iç savaşa benzeten CHP Genel Başkan yardımcısı skandal açıklamalara imza attı.

CHP'li Yasemin Öney Cankurtaran TSK operasyonlarını İsrail'in Filistinlilere karşı saldırılarına benzetti
13 Nisan 2016 Çarşamba 13:37

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, skandal açıklamalara imza attı. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) mensubu askerlerimizin operasyon taktiğini İsrail'e benzeten Cankurtaran, Güneydoğu Anadolu bölgesini Gazze'ye benzetti.

Türkiye'de bir iç savaşın yaşandığını ifade eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, güneydoğuda savaşı kimin çıkardığının belli olmadığını söyledi. Suriye'de bulunan iç savaş ile Türkiye'deki terörle mücadeleyi kıyaslayan Cankurtaran,  "Kimin savaşı çıkardığı, merminin topun nereden geldiği belli olmayan başka bir savaşımız var. Suriye'deki iç savaşın bir kopayası, resmen Türkiye'de yaşanıyor hatta daha acısı" ifadesini kullandı.

Suriye'deki savaşın bir adı olduğunu ifade eden Cankurtaran, Güneydoğu'da olanların gizlendiği bambaşka, çok derin bir savaş olduğunu iddia etti. 

TSK operasyonlarını İsrail'in Gazze saldırılarına benzeten CHP Genel Başkan Yardımcısı Cankurtaran, "operasyon yapılan binanların tespit edilip, uyarı verilerek, içeride kimse kalmasın deyip daha sonra uyarı zaten verilmiştir diyerek canlı var veya yok diye vurulma yöntemi İsrail'in Gazze'yi Filistin'i vurma yöntemi" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.