CHP'nin son referandum anketi - CHP açıklama yaptı

CHP son referandum anketine ilişkin açıklama yaptı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan tarafından yapılan açıklamada 'Sandıktan 'hayır' oyu çıkacak' ifadesinde bulundu.

CHP'nin son referandum anketi - CHP açıklama yaptı
29 Mart 2017 Çarşamba 15:10

Referandum yaklaşırken anketlerde hız kesmeden yapılmaya devam ediyor. CHP'nin yaptırdığı son referandum anketine göre yüzde 55 'hayır' oyu çıktı. Anketle ilgili sonuçları açıklayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Türkiye genelinden olumlu mesajlar aldıklarına vurgu yaptı.

'Evet' oyu kullananların arasında yüzde 3 gizli destekçilerinin olduğunu kaydeden Tezcan, gizli destekçiler ile 'Hayır' oylarının yüzde 58 seviyesinde olacağını söyledi.

Tezcan, anketle ilgili şunları söyledi:

“Ülkeyi bilinmez, içinden çıkılmaz maceraya sürüklemek istiyorlar. Osmanlı padişahlarında bile olmayan yetkiler, 2017 yılında bir kişiye verilmeye çalışılıyor. Biz o bir kişiyle ilgili değiliz. İnsanlar fanidir. Bu kadar yetki bir kişiye teslim edilmez. Bunun için anayasa yapılmaz. Anayasalar yetkileri kısıtlamak için yapılır. İnsanlık tarihi diktatörlerin verdiği acılarla doludur. Geleceği kurarken de tarihten ders almalıyız. Bu teklifin geçmeyeceğini vatandaşlarda görüyoruz. Sadece CHP’lilerin kampanyası değil. Türkiye’de bütünlük, birlik ve beraberlik isteyenlerin bölünmeye fırsat vermek istemeyenlerin, ortak akılla bir sistemi güçlendirmek isteyen herkesin hayırlı bir sonuç beklediği seçim. Sandıktan ‘Hayır’ çıkacağını görüyoruz.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.