CHP, Şehit Yarbay Yakut için kanun teklifinde bulundu

CHP'li Veli Ağbaba ve Sezgin Tanrıkulu, Şehit Yarbay Yarbay Yakut için kanun teklifinde bulundu.

CHP, Şehit Yarbay Yakut için kanun teklifinde bulundu
06 Haziran 2017 Salı 14:40

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu imzasıyla hazırlanan kanun teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu. Teklifte Şırnak Şenoba'da 13 askerin şehit olduğu helikopter kazasının tüm Türkiye'nin yaşadığı üzüntü dile getirildi. 

Gerekçe olarak şehit düşen Yakut'un Türkiye'nin ilk kadın jandarma karakol komutanı olduğu, kumpas davalarında iftiralara maruz kaldığı, ancak yılmadan mücadele ederek, kutsal saydığı görevine döndüğü ifade edildi.

Kanun teklifinde "Şehidimiz Yarbay Songül Yakut cumhuriyet kadınının bu ülkede neler başarabileceğinin gerçek bir örneğidir. Bu sebeple Şehit Yarbay Songül Yakut'un ismi ilk kadın ilçe jandarma komutanlığı yaptığı Beypazarı İlçe Jandarma Komutanlığına verilerek kamuoyunun bu haklı talebi yerine getirilmelidir." denildi. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.