Çipras'tan Başbakan Yıldırım'a darbeci askerler için teminat!

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile Başbakan Binali Yıldırımın görüşmelerinin bazı bölümleri basına sızdı. Söz konusu görüşmede Çipras'ın Binali Yıldırım'a firari darbeci askerlerle ilgili teminat verdiği ortaya çıktı.

Çipras'tan Başbakan Yıldırım'a darbeci askerler için teminat!
22 Ağustos 2016 Pazartesi 08:57

Çipras ile Başbakan Yıldırımın görüşmeleri ortaya çıktı. Görüşmelerin basına sızan kısmında, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ın Başbakan Binali Yıldırım'a firari darbeci askerlerle ilgili teminat verdiği ortaya çıktı.

Geçen perşembe günü Başbakan Binali Yıldırım ile Yunanistan Başbakanı Çipras'ın yaptığı telefon görüşmesinin bazı bölümleri ortaya çıktı. 15 Temmuz akşamı başlatılan darbe girişiminin başarısız olmasının ardından 16 Temmuz’da askeri bir helikopter ile Dedeağaç'a (Aleksandrupolis) kaçan ve sığınma talebinde bulunan 8 Türk askeriyle ilgili bazı bölümler basına sızdı. Buna göre Çipras, Yıldırım’a sürecin en kısa sürede tamamlanması için yetkileri çerçevesinde üzerlerine düşeni yapacaklarını söyledi.

Real News gazetesinin haberine göre o bölümler şu şekilde:

Çipras: “Askerler için kararı Yunan adaleti verecek. Hükümetimiz, adaletin bunların darbede yer aldıklarını göz önünde bulunduracağına kesin gözüyle bakıyor. Hükümetimiz yapabileceği tek şey, yetkileri çerçevesinde, hukuki sürecin mümkün olan en kısa süre tamamlanmasını sağlamaktır. Elbette siz (Türkiye) egemen bir devletsiniz. Ancak, ölüm cezası ile ilgili tartışma Avrupa stratejinize ciddi sorunlar yaratıyor.

Yıldırım: “Bu konuya açıkça değinmenizi takdirle karşılıyorum. Unutmayın ki, ölüm cezasını kaldıran biziz. Ölüm cezasının yeniden getirilmesi yakın gelecekte kararlaştırılacak bir şey değil. Bu her halükarda tüm siyasi partilerin mutabakatı ile olacak. Ayrıca bu, hiçbir şekilde 8 askerin Türkiye’ye iadesi ile yakın bir tarihte olmayacak.” 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.