Çocuklara korkunç tuzak- Çizgi film karakterlerini kullandılar

Uyuşturucu tacirleri sonunda bunu da yaptı. Üzerine çizgi film karakterleri basılı LSD uyuşturucu ele geçirildi.

Çocuklara korkunç tuzak- Çizgi film karakterlerini kullandılar
07 Aralık 2016 Çarşamba 20:18

Ankara Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalar neticesinde Çankaya ilçesine bağlı Aşağı Öveçler Mahallesi’nde bulunan bir işyerinde uyuşturucu madde satıldığı tespit edildi. 

Küçüklere korkunç tuzak: Çizgi film karakterleri baskılı 19 karton

İşyerine operasyon düzenleyen ekipler, sentetik uyuşturucu madde olan LSD emdirilmiş ve üzerinde çizgi film karakterlerinin figürleri bulunan 19 adet karton içinde 9 bin 957 pul ele geçirdi. Maddenin oldukça etkili olduğu ve vücut ısısı ile kana karışması sonucu etkisini gösterdiği belirtildi.

Açık ve kapalı göz halüsinasyonları, değişen boyutsal zaman algısı, sinestezi etkisi, ruhani deneyimleri ve değişen düşünce süreci gibi etkilere sahip olan bu madde dünya üzerinde en güçlü halüsinasyon gördüren madde olarak kabul ediliyor. 

Küçük yaştaki çocukları uyuşturucuya özendirmek ve teşvik etmek için çizgi film karakterlerinin kullanıldığı uyuşturucunun piyasa değerinin 1.5 milyon TL olduğu belirlendi. 

Ele geçirilen uyuşturucu maddenin, son yıllarda ele geçirilen en büyük miktar olduğu belirlenirken, olayla ilişkisi olduğu tespit edilen C.Ö ve S.G.K isimli iki şüpheli de yakalandı. Yakalanan şüpheliler “uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapmak ve nakletmek” suçlarından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edildi. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.