Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu'dan Ömer Halisdemir açıklaması

Yalçın Topçu, ''15 Temmuz gecesi tankların önüne yatan, helikopterlere taşlarla karşılık veren aziz milletimizin kahramanlığı ve cesaretinin bir örneği de Şehit Yiğidimiz Ömer Halis Demir'dir.'' dedi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu'dan Ömer Halisdemir açıklaması
11 Ekim 2016 Salı 23:10

15 Temmuz gecesi Ömer Halisdemir'in vurduğu General Semih Terzi'nin eşi Nazire Terzi'yi kovalayan noter katibi Kerem Sağlıklı, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu'yu ziyaret etti.

O GECE KİMSE CANINI, MALINI DÜŞÜNMEDİ

Yalçın Topçu, ''15 Temmuz gecesi tankların önüne yatan, helikopterlere taşlarla karşılık veren aziz milletimizin kahramanlığı ve cesaretinin bir örneği de Şehit Yiğidimiz Ömer Halis Demir'dir. Ülkemizi işgal ederek, sahiplerinin emrine vermeye çalışan FETÖ'cülerin hain planlarının boşa çıkmasını ilahi bir kader olarak görüyorum. O gece kimse canını, malını, dünyalık nimetleri düşünmedi. Abdestini alan kardeşlerimiz şehit olmak uğruna, devletimizin bekası ve demokrasimiz için, Allah için sokaklara döküldü. Kerem Sağlıklı kardeşimiz de o gece sokakta olan vatanperver kardeşlerimizdendi.'' dedi.

Toplumumuzda yeni hassasiyetler oluşmuştur

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu; '' O kara geceden sonra milletimizin hassasiyetleri ve duygularında önemli farklılıklar olmuştur. Adeta bir uyanış ve diriliş hareketi gerçekleşmiştir. Bu bağlamda Kerem Sağlıklı kardeşimiz de 15 Temmz gecesinden kaynaklanan hassasiyetinden dolayı milli bir refleks gerçekleştirmiştir. 15 Temmuz tek bir geceden ibaret değildir. Arkası, önü ve derinliği olan bir durumdur. Bir daha bu durumlara düşmemek, toplumumuzda oluşan bu hassasiyetlere bağlıdır. Yaşadığımız kara gün zihinlerdeki canlılığını koruduğu sürece, kimse bir daha böylesine alçakça bir saldırıya cesaret edemez.

 Milletimizin kodları ile oynayıp işgal etmeye çalışanlar Çanakkale'de yıkıma uğradı. O günden bugüne kadar dişlerini bileyen kuduz köpekler 15 Temmuz gecesi tekrar harekete geçti ancak milletin iradesine dişlerini geçiremediler. Milletimiz bir arada, imanlı ve iradeli olduğu sürece, Allah'ın izni ile bu millet ebed müddet diz çökmeyecektir.'' diye konuştu.

Kerem Sağlıklı: ''Devletimizin yanındayım.''

Noter katibi Kerem Sağlıklı, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu'ya teşekkür ederek; ''Darbeci Semih Terzi'nin eşi mal varlığını devletten kaçırmaya çalıştı. Ben de evraklardan kendisini tanıdım. Şehidimiz Ömer Halisdemir'i ve vatanımızı düşünerek böyle bir refleks gerçekleştirdim. O şahıs'' Bir gün hepiniz bizden özür dileyeceksiniz.'' deyip devletimizi tehdit edince gayri ihtiyari bir hamlede bulundum. Ne olursa olsun devletimizin ve şehitlerimizin yanındayım.'' dedi.

Kerem Sağlıklı: '' Ben işsiz kaldım, önemli değil.''

Üzerindeki malları noterde başkasına aktarmaya çalışan darbeci general Semih Terzi'nin eşi Nazire Terzi'yi bıçakla kovalayan imza yetkili Kerem Sağlıklı işinden oldu. Kerem Sağlıklı, '' Ben işsiz kaldım, hiç önemli değil. Rızkı veren Allah'tır. Ömer Halisdemir ve 250 şehidin hakkını yedirtemezdim.'' diye konuştu.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.