Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu'dan yeni Anayasa'ya ilişkin açıklamalar

Yerli Düşünce Derneği tarafından Ordu Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemine Milli ve Yerli Bakış" konferansına konuşmacı olarak katılan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, yeni anayasa ile birlikte darbeci anayasadan kurtulmuş olunacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu'dan yeni Anayasa'ya ilişkin açıklamalar
26 Mart 2016 Cumartesi 09:23

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu'dan yeni anayasaya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, "Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemine Milli ve Yerli Bakış" konferansına katıldı. Yerli Düşünce Derneği tarafından Ordu Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) düzenlenen konferansta konuşan Topçu, 1982 Anayasası'nın darbeci olduğunu ve yeni anayasa sayesinde darbeci, oligarşi bürokrasiyi ve vesayeti besleyen bu anayasadan kurtulmuş olunacağına vurgu yaptı. Topçu, "Yeni anayasayla birlikte darbeci, oligarşi bürokrasiyi ve vesayeti besleyen bu anayasadan kurtulmuş olacağız." dedi.

Yerli Düşünce Derneği tarafından Ordu AKM'de düzenlenen "Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemine Milli ve Yerli Bakış" konferansına konuşmacı olarak katılan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, yeni anayasaya ilişkin açıklamalarda bulundu. Yeni anayasanın kısa öz olacağını ve her kesimden insanın okuyunca anlayacağı bir anayasa olacağının altını çizen Topçu, "Devleti ebed, milleti esas, merkezinde insan olan, özgürlüklerin önü açılmış, güvenliğimizi garanti altına almış, refah seviyemizi yükseltecek, dağda hayvanlarını otlatan kardeşim de üniversite kürsü sahibinin de cumhurun başındakinin de okuduğu zaman anlayacağı kısa öz bir anayasa. 1982 Anayasa'sı darbeci bir anayasa. Şimdi Meclis'te oturanlara bu yakışıyor mu? Bu bir iktidar meselesi falan da değil. Bu partilerin tamamının sorumluluğunda bir konu." dedi.

Topçu, "Yeni anayasanın mahkemesi devletin cumhurbaşkanının davasını iki yıl uzatıp, bir ajanın davasına kırk günde karar veremeyecek. Yani bu yeni anayasa dağda hayvan otlatan kardeşimizi de devletin en tepe noktasında oturanı da karşısında eşitleyecek. Çünkü bu bir toplum sözleşmesi." şeklince konuştu.

Yeni anayasayla millet iradesiyle seçilmişlerin iradesinin üzerinde başka hiçbir irade olmayacağını kaydeden Topçu, "Millet iradesiyle seçilmişlerin iradesinin üzerinde hiçbir irade olmayacak. Ne tanklı irade, ne de cübbeli irade. Tankından kurtuluyoruz, cübbesine takılıyoruz, cübbesinden kurtuluyoruz, akademisyenine takılıyoruz. Bunların hiçbiri olmayacak. Milletin iradesi hayatın her tarafından nüfus edecek. Netice itibariyle millet ne isterse o olacak." dedi ve yeni anayasanın bunları gerçekleştirecek bir 'sivil anayasa' olacağını ifade etti.

Yeni anayasada millet ne derse o olacak!

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Anayasa Mahkemesinin sabah akşam mimarlar ve mühendisler odasının şikayetlerini görüştüğünü ifade etti. AYM'nin  görüşmeler sonunda şikayetleri anayasaya aykırı bularak feshettiğini belirten Topçu, "Milli iradeyle seçilmiş insanların ise eli kolu bağlanıyor. Öyle bir anayasa ki vesayetin bir tamamına geçit vermeyecek. Öyle bir anayasa ki millet ne derse o olur diyecek." dedi.

Konuşmasında, Diyarbakır'da yaşanan terör saldırısına ilişkin açıklamalarda da bulunan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu,

"Kalleş saldırı neticesinde 3 şehidimiz var. 25'e yakında yaralımız, gazimiz var. Şehitlerimize rahmet olsun. Gazilerimize inşallah acilen şifalar diliyoruz. Ümmetimize de başsağlığı diliyoruz. Çünkü Ankara çökerse, Somali'de çöker, Ankara çökerse Bağdat'ta çöker, Şam'da çöker. Neticede Ankara'da dizüstü çöktüğü zaman, hem millet hem ümmet, hem de dünyada ki mağdur milletler çöker. Rabbim bunun için şehitlerimizin hürmetine Ankara'ya, Türk milletine, İslam ümmetine güç versin, kuvvet versin." şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
İnşAllah. Yeni, sivil, milli iradeye dayalı yeni bir anayasa bir an evvel hayata geçer.
Avatar
Akif - 8 yıl önce
Hormonsuz adama Selam olsun
Avatar
üseyin - 8 yıl önce
Eğer işi ehline verirlerse güzel olacak inşAllah.. EĞER EHLİNE VERİRLERSE...Spariş olursa kötü...