Cumhurbaşkanı Erdoğan CNN sunucusu Christiane Amamnpou'a konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'de CNN'nin sunucusu Christiane Amamnpou ile özel bir röportaj yaptı. Erdoğan Avrupa'ya sitem ederek Avrupa'nın Türkiye'nin yanında olmadığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan CNN sunucusu Christiane Amamnpou'a  konuştu
31 Mart 2016 Perşembe 09:45

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Erdoğan, Nükleer Güvenlik Zirvesi kapsamında ABD'de bulunuyor. Erdoğan ABD'de CNN'nin tecrübeli sunucusu Christiane Amamnpou ile özel bir mülakat yaptı.Erdoğan Avrupa ülkelerinin terör  konusunda ve terörle mücadele konusunda gerekenleri yapmadığını söyledi.

Suriye ve Irak'ta bulunan ve Dünyayı tehtit eder bir hal alan DAEŞ terör örgütüne yönelik önlemlerin Avrupa ülkeleri tarafında yeteri kadar alınmamasını ifade eden Erdoğan, DAEŞ'in yayılmasına izin veren ülkeleri eleştirdi.

Belçika'nın Brüksel kentinde meydana gelen terör saldırısını düzenleyen teröristi sınır dışı ettiklerini ve konu ile ilgili Belçika'ya bilgi verildiğini belirten Erdoğan, Belçika'daki yetkililerin Brahim el Bakraoui meselesinde de benzer ihmalkar davranışlar sergilendiğini ifade etti. Erdoğan, "Ülkelere terörizme karşı ortak duruş çağrısında bulunuyoruz. Batılı ülkeler tarafından yalnız bırakıldık. İstihbarat paylaşımı beklentimiz hiçbir zaman karşılanmadı" dedi.

ABD'nin her zaman Türkiye'nin yanında olduğunu düşünmek istediklerini ifade eden Erdoğan, DAEŞ'e karşı Türkiye'nin mücadele kararlığına dikkat çekti. Erdoğan,"Biz bu amaca bağlıyız ve Batılı ülkelerden de aynı kararlılığı bekliyoruz" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CNN muhabiri Amanpour’a verdiği  özel mülakatın tamamı, bugün TSİ ile 19:00’da yayınlanacak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Dik dur eğilme bu millet seninle.