Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, AK Parti kongresi ve Davutoğlu'nun vedası ile ilgili açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Eyüp Belediyesi toplu açılış töreninde açıklamalarda bulunuyor. Erdoğan, AK Parti'nin olağanüstü kongre kararı ve Ahmet Davutoğlu'nun aday olmama kararı ile ilgili ilk kez kameralar karşısında konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, AK Parti kongresi ve Davutoğlu'nun vedası ile ilgili açıklama
06 Mayıs 2016 Cuma 15:47

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İStanbul'da düzenlenen toplu açılış töreninde açıklamalarda bulunuyor. Eyüp Sultan Belediyesi yeni hizmet binası açılışı sonrası konuşan Erdoğan, AK Parti'nin kongre kararı ve Davutoğlu'nun aday olmaması kararı ile ilgili konuştu.

İstanbul Eyüp Sultan Belediyesi yeni hizmet binası ve diğer eserlerin açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 66 Trilyon TL maliyeti bulunan yatırımlar için millet adına hayırlı olsun dedi. 

Erdoğan AK Parti'nin olağanüstü kongre kararı ile ilgili ve Ahmet Davutoğlu'nun aday olmayacağı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Ahmet Davutoğlu'na bu zamana kadar vermiş olduğu hizmetler için teşekkür eden Erdoğan, "AK Partinin kongre kararını ve aynı zamanda genel başkanın aday olmamasının hayırlı olmasını diliyorum. Sayın Başbakan'a vermiş olduğu hizmetlerden dolayı şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının satırbaşları şu şekilde;

"Açılışını yapmak üzere geldiğimiz Eyüp Sultan Belediyesi yeni hizmet binası ve diğer eselerin hayırlı olmasını Allah'tan temenni ediyorum. Geleneksel mimarimizi yansıtmasıyla, çevreye duyarlı teknik özellikleriyle Eyüp Sultan'a yakışır bir eser oldu. Toplam bedeli 66 trilyon lirayı bulan yatırımların hayırlı olmasını diliyorum. 

Bu Belde Kutlu Beldedir

Bu belde kutlu bir beldedir. Eyüp Sultan hazretlerinin 600'lü yıllarda başlattığı İstanbul'u fethi süreci Fatih Sultan Mehmed'in surları aşmasıyla son bulmuştur. Eyüp Sultan'sız bir İstanbul kalpsiz bir beden gibidir. Fetih sürecini ve ruhunu da yaşatmalıyız. 

Malazgirt'e de önem vermeliyiz. 29 Mayıs'ta vasıl olacağımız İstanbul Fethi törenlerine önem veriyoruz. Bu yıl Yenikapı çok farklı olacak. Devlet inşallah bütün kurumlarıyla İstanbul tüm İstanbullularla fethi çok farklı kutlayacağız.

Başbakana teşekkür ediyorum

AK Partinin kongre kararını ve aynı zamanda genel başkanın aday olmamasının hayırlı olmasını diliyorum. Sayın Başbakan'a vermiş olduğu hizmetlerden dolayı şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum.

  
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.