Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan idam açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep'te katıldığı bir mitingdeki konuşmasında 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde 241 vatandaşımızı şehit eden darbeci askerlerin idamın ile ilgili açıklamada bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan idam açıklaması
29 Ağustos 2016 Pazartesi 08:25

Gaziantep 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'ndaki "Birlik, Beraberlik ve Kardeşlik Mitingi"ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşma yaptı. Erdoğan konuşmasında en çok merak edilen 'darbeciler idam edilecek mi' sorusuna cevap verirken gündemin başında bulunan Cerablus operasyonu hakkında da bilgilendirmede bulundu.

"Antep, Gaziantep, şehitler diyarı, kahramanlar diyarı, yiğitler diyarı Gaziantep, kardeşliğin şehri Gaziantep, sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum." diyerek sözlerine başlayan Erdoğan, mitingteki Gazianteplilere Gaziantep'te yaşanan terör saldırıları için taziyeye geldiğini belirtti. Saldırıda hayatını kabedenlere Allah'tan rahmet dileyen Erdoğan, "Tüm Gaziantep ve Türkiye’nin başı sağolsun." şeklinde konuştu.

Erdoğan mitingdeki konuşmasını satır başları:

Darbecilere idam konusu

"Bir çocuğu kullanarak kan akıtan bu hainler, akıttıkları kanda mutlaka boğulacaklardır. Kardeşlerim bu konuda düşüncemi hep sizlere söyledim. Milletim idam istiyor değil mi, bunun kararını verecek mercii neresidir, TBMM’dir. Çünkü oradakiler sizin vekilleriniz ve yasama organı. Sizin bu talebinizi ben kendilerine ilettim, bugün yine buradan iletiyorum. Bunu müzakare etmeliler, karar benim önüme geldiğinde ben bu kararı onarım. Bir taraftan darbe girişiminde 241 evladımız şehit olacak, burada 54, öbür tarafta 16… Bu kadar insanımız ölecek onlar cezaevlerinde beslenecek. Dünyanın büyük bir çoğunluğunda idam cezası vardır. Türkiye terör örgütlerinin hiçbirine teslim olmamıştır ve olmayacaktır."

"Artık yetti dedik ve şimdi Cerablus boşaltıldı​"

Sürekli Karkamış'a roket atarak saldırdılar, artık yetti dedik ve şimdi Cerablus boşaltıldı. Cerablus'un sahipleri artık evlerine dönmeye başladı. Cerablus'a dönmek isteyenlere her türlü yardımı sağlayacağız. ÖSO'ya her türlü desteği verdik, onlar da gerekli operasyonu yaptılar. 

Helikopterler, tanklar sizleri eğdiremedi. Şehitlerimiz oldu, yaralılarımız oldu ama siz durmadınız. Şimdi o köprü 15 Temmuz Şehitler Köprüsü oldu. Bu millet zaten gazidir, burası Gaziantep... Biz kimseye boyun eğer miyiz? Eğmedik ve eğmeyeceğiz...

"Bunlarla yola devam etmeyeceğiz"

Ramazan Bayramı'nın ikinci günü PKK Gaziantep'e saldırmıştı. DAİŞ, Gaziantep'e saldırdı, Gaziantep boyun eğdi mi? Onların da inlerine gireceğiz ve gün yüzüne çıkaracağız.

Devletin tüm kadrolarında olanlarına sesleniyor. Eğer Pensilvanya'dakinin peşinden gidenler varsa artık bizden kopun. Buradan vatandaşlarıma da sesleniyorum. Siz eğer bunlarla olanları biliyorsanız emniyete şikayet edin. Bunlarla yola devam etmeyeceğiz.

Halep 5 yıldır yedi düvelin saldırısı altında. Ne Halep, ne Gaziantep, yedi düvele boyun eğdi mi? Antepli gazilik ünvanını anasının ak sütü gibi her seferinde helal ettiriyor.

"Bu millet bir ölürse bin dirilen bir millettir​"

Bu millet bir ölürse bin dirilen bir millettir. Dünyanın en kanlı terör örgütlerinin aynı coğrafyada faaliyet göstermeleri tesadüf değildir. Birbirleriyle düşman gibi gözüken terör örgütleri, birbirlerinin değil masum insanların kanını döküyor. Bırakın bu sahte maskeleri, biz hepsinin arkasında aynı surat olduğunu biliyoruz. Siz önce dökülen masum kanların hesabını verin. Suriye'de kanına girdiğiniz yüzbinlerce mazlumun hesabını verin. Türk milletine ihanet eden örgütlere isim bulmaktan alfabede harf kalmadı.


Etiketler; #cerablus #idam
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.