Cumhurbaşkanı Erdoğan gençlerle buluştu, soruları yanıtladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı canlı yayın programında gençlerin güncel ve özel sorularını tüm içtenliğiyle yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan gençlerle buluştu, soruları yanıtladı
11 Nisan 2017 Salı 23:31

TEK ADAM KONUSUNDA AÇIKLAMA

 Cumhurbaşkanı Erdoğan:  ''Şunu çok iyi kavramamız lazım. Kuvvetler ayrılığı prensibinde Yasama Yürütme Yargı erkleri var. Tek adam denildiği zaman Yasama Yürütme Yargı'yı bir kişi almış yönetiyor algısı olur ama burada öyle bir şey yok. Burada sadece yürütmenin bir kişide toplanması o da Cumhurbaşkanı'dır. Şu anda bir çift başlılık var. Cumhurbaşkanı var Başbakan var. Örneğin Gazi Mustafa Kemal Atatürk malum hem CHP'nin genel başkanı idi hem de ülkenin Cumhurbaşkanı idi. İsmet İnönü de aynı şekilde. Acaba şu anda partimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal'dir diyen Kılıçdaroğlu o dönemin tek adamlığından bahsediyor mu hayır. Şu anda Cumhurbaşkanı var Başbakan var. Başbakan hem bir parti genel başkanı hem başbakan. Tek adamlık ifadesi kullanılıyor mu kullanılmıyor. Güçlendirilmiş bir başkan olacak şimdi ve onun yanında güçlendirilmiş yasama organı ve aynı şekilde güçlendirilmiş bir yargı olacak. Bunların birbiriyle ilişkisi bağlantısı olmayacak.''

''O GÜNLERDEN DERS ALMAMIZ LAZIM''

Çok acı ama buradan (Kılıçdaroğlu'nun SSK Genel Müdürü iken çıktığı Savaş Ay'ın programına atfen) ders almamız gerekiyor. Ben Bolu'da sabah namazını kıldık, Ankara'ya doğru gidiyoruz. Orada bir kargasekmez diye bir yeri var. Tabi sabah namazının ardından da buz tutmuş bizim aracımız kaymaya başladı dönüyoruz ve bariyerlere vurduk o andan itibaren karşıdan gelen otobüsü gördüm ve o otobüse vurduğumuzu hatırlıyorum ondan sonra bayılmışız. Hemen bizi aldılar en yakın yer Düzce, oraya götürdüler. Orada bize müdahale edemediler. Ambulans yok bir serum verip van tipi araçla gönderdiler. Arkadaşlarımızdan en iyi olan serumları elinde tutuyor hemşire de vermediler bize. Devlet hastanesi bize sordu siz memur musunuz işçi misiniz daha kendimize hayal meyal geliyoruz İşçi olduğumuzu öğrenince 'Sizi kabul edemeyiz' dediler ve bizi oradan SSK'ya götürdüler. Bütün bu olaylardan sonra arkadaşlarıma hep şunu söyledim Türkiye'nin 4 ana sorununu çözmemiz lazım eğitim, sağlık,  adalet, emniyet. Bunları çözüp Türkiye'yi yükseltmemiz lazım.

Biz bütün hastaneleri birleştirdik. Şu anda devlete ait kurumlardaki hepsini bir çatı altında topladık bununla da yetinmedik özel sektör vakıf hastaneleri vs teşebbüs olursa onlarla da SGK anlaşmalar yapar ve anlaşmalar suretiyle oralarda da tedavi olabilirsin. Bunun da önünü açtık.  Derdimiz benim vatandaşım orada çektiği o çileleri çekmesin dedik. Gelsin istediği yerde tedavisini olsun dedik.

SEDYE DÖNEMİNİ KAPATIYORUZ, ARABALI SEDYEYLE TAŞINIYOR ARTIK 

Şimdi sedye üzerinde gitmek yok. Araba sedyeye alıyorlar yeni yaptığımız şehir hastanelerinde onunla götürüyorlar. Benim vatandaşım buna layık. Benim vatandaşıma bu çok değil ki.

BATIYI KUDURTAN BU

Düşünün o zaman ambulans yok kendi elemanı ölmüş gönderecek ambulans yok. Şu anda biz helikopterle paletli ambulanslarla kar kışta dağlara tırmanıyoruz. Jet ambulanslarımız var buralara böyle durup dururken gelmedik. Bunlar modern bir ülkenin hamdolsun yakalamış olduğu bir hedeftir.  Türkiye şu anda bu hedefi yakalamıştır. Batıyı kıskandıran, sinirlendiren kusura bakmayın kudurtan bu.

KANSER İLAÇLARININ BEDELİNİ DEVLET ÖDESİN

Sayın Başbakan'la da konuştuk. Kanserde ithal ilaçların bedelini devlet olarak ödeyelim dedik.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.