Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Kabine değişikliği teklifi hükümetindir"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hindistan ziyareti öncesinde gazetecilere açıklamalarda bulundu. Kabine değişikliği iddialarına yanıt veren Erdoğan, "Kabine değişikliği teklifi hükümetindir. Dolayısıyla hükümetin tasarruf alanına ben Cumhurbaşkanı olarak giremem" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Kabine değişikliği teklifi hükümetindir"
30 Nisan 2017 Pazar 11:30

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hindistan ziyareti öncesinde Atatürk Havalimanı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Son günlerde sıkça söz edilen Kabine değişikliği olacak mı sorusuna yanıt veren Erdoğan, "Kabine değişikliği teklifi hükümetindir" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'lilerin terörist YPG'lilere yardım etmesi ile ilgili ise;  "Terör örgütünün konvoyunda Amerika'nın bayraklarının dalgalanması bizleri ciddi anlamda üzmüştür" açıklamasında bulundu.

Kabinede değişiklik iddialarına ilişkin soruya, bunun hükümetin tasarruf alanına girdiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sağlıklı bir şekilde yürüyen bir hükümet yapısı var. Ekonomide yükseliş trendi içerisindeyiz. Her alanda da hükümetimizin başarısı, bu başarıyı değerlendirme, sayın Başbakan'ın kendi tasarrufları her an olabilir. Bu tasarrufları Cumhurbaşkanı olarak da paylaşma imkanımız olacaktır." diye konuştu.

Kabine Değişecek mi?

Kabine değişikliği ile ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kabine değişikliği teklifi hükümetindir. Dolayısıyla hükümetin tasarruf alanına ben Cumhurbaşkanı olarak giremem ama ileride ne olur, ne biter, onu da şu anda söylemek yanlış olur. Sağlıklı bir şekilde yürüyen bir hükümet yapısı var. Ekonomide yükseliş trendi içerisindeyiz. Her alanda da hükümetimizin başarısı, bu başarıyı değerlendirme, sayın Başbakan'ın kendi tasarrufları her an olabilir. Bu tasarrufları Cumhurbaşkanı olarak da paylaşma imkanımız olacaktır. Buradaki yetki, Başbakan ve hükümete aittir. Bütün temennimiz ülkemizin geleceği için en hayırlı olay neyse, odur." şeklinde konuştu.

Biz Göbeğimizi kendimiz keseceğiz

"Konvoylarda iki ülke bayraklarının, ülke diyemeceyeceğim, terör örgütünün konvoyunda Amerika'nın bayraklarının dalgalanması bizleri ciddi anlamda üzmüştür. Bunları da sayın Başkan'a 'buyurun' diyeceğiz, göstereceğiz. Terörle mücadele ortak platformda yürümezse bugün bize yarın bir başkasına olacaktır.

Biz göbeğimizi kendimiz keseceğiz. Karaçok'ta, Sincar'da ne olduysa artık bir bunlara devam etmek durumunda kalacağız. Bir gece ansızın gelebiliriz derken bunu kastediyoruz. Herhalde tarih vererek, haber vererek gelecek değiliz. Biz endişe ile yaşamaktansa onlar korku ile yaşasınlar."


Kaynak: AA
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.