Cumhurbaşkanı Erdoğan Reuters'a konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Reuters haber bazı önemli açıklamalar yaptı. İşte yapılan o görüşmenin detayları.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Reuters'a konuştu
21 Temmuz 2016 Perşembe 23:29

Fethullahçı Terör Örgütü üyeleri olan askerlerin giriştiği darbe girişiminin ülkemizde yaşanması ile tüm dünya basını gözlerini Türkiye'ye çevirmiş durumda. Kayyum atamaları, FETÖ üyelerinin firarı, tutuklanmaları ve gözaltılar derken haber ajansları yetkililer ile görüşmeye başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, askeri darbe girişiminin yapıldığı sıralarda 4G bağlantısı ile bazı programlara konuk olurken askeri darbenin sona ermesi ile de sayısız programda konu hakkında açıklamalar yaptı. Reuters haber ajansının görüşme talebini kabul eden Recep Tayyip Erdoğan askeri darbe girişimi hakkında yeni açıklamalarda bulundu.

Kimseye Ulaşamadım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Reuters haber ajansına verdiği demeçlerde askeri darbe girişimi hakkında bazı açıklamalarda bulundu. 15 Temmuz 2016 akşamı MİT Müsteşarı ve Genelkurmay Başkanı ile görüşmek için onları aradığını ancak ulaşamadığını belirten Erdoğan, Başbakan Binalı Yıldırım ile konu hakkında görüştüğünü ifade etti.

Darbe girişiminin hemen ardından bu kişilerin tutuklanmaları için gerekli çalışmaların merciler tarafından yapıldığını söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni bir darbe girişiminin yapılabileceği ancak bunun artık mümkün olmayacağını vurguladı. Meydanlara çıkarak demokrasiye sahip çıkmak adına darbeci askerlere karşı direnen milletini öven Cumhurbaşkanı  246 şehit, 2 bin 185 yaralımız var ifadesi yeniden yürekleri dağladı. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.