Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Suriye'nin kuzeyine biz bir şehir kuralım"

İstanbul'da organize edilen Yeşilay Zümrüdüanka ödül töreninde açıklamalarda bulunan Cumhurrbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, buradan batılı devletlere seslendi. Erdoğan AB Devletlerine " Suriye'nin kuzeyine biz bir şehir kuralım." çağrısında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Suriye'nin kuzeyine biz bir şehir kuralım"
04 Mart 2016 Cuma 20:47

Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da düzenlenen Yeşilay Zümrüdüanka ödül töreninde açıklamalarda bulundu. Erdoğan konuşmasının bir bölümünde Suriyeli mültecilere değinde ve avrupalı devletlere seslendi.

Cumhurbaşkanı konuşmasında AB Konseyi Başkanı'nın kendisini ziyarete geldiğini ve mülteci sorunu ile ilgili görüştüğünü ifade etti. Erdoğan , "Bugün AB Konseyi Başkanı ziyaretimdeydi. Bakın, verseniz de vermeseniz de biz bu mültecilere kapımızı kapatmadık Batılılar gibi, açık tuttuk, yine açık tutacağız ama biraz da vicdan' dedik. 'Bunu beraber paylaşalım istiyoruz sizinle ama siz, 'Türkiye kapıları Batı'ya açıyor, oraya yönlendiriyor' gibi bir yanlışın içerisindesiniz, bakın bunu bırakın, gelin el ele verelim.' Ben size bir şey söylüyorum, formül nedir? Suriye'nin kuzeyine biz bir şehir kuralım." 

İnşaat sektöründe iyiyiz, gelin bu şehri kuralım

Cumhurbaşkanı Erdoğan inşaat sektöründe Türkiye'nin iyi olduğunu belirterek, "Yaklaşık 4 bin 500 kilometrekarelik bir şehir kuralım ve bu şehirde biz alt yapısıyla, üst yapısıyla her şeyi uluslararası camia paylaşalım, biz biliyorsunuz inşaat sektöründe iyiyiz, başka ülkeler de buna girebilir. Yerel mimari ile biz Suriye'nin kuzeyinde, Türkiye'ye yakın bir bölgede bu şehri kuralım. Dolayısıyla Suriye'den çıkacak olanları orada iskan edebiliriz, Türkiye'dekileri de aynı şekilde orada iskan etme imkanımız olabilir. " önerisinde bulundu.

Haklısınız diyorlar ama hâlâ ses yok

Erdoğan bunları karşılıklı konuştuğumuzda "haklısınız" dediklerine dikkat çekerek, "Bunu karşılıklı konuştuğumuz zaman 'haklısın' diyorlar. Bunu Sayın Obama ile de konuştuk, hatta koordinatlarını bile belirledik ama uygulamaya gelince hala ses yok. Mesele karar meselesi... Karar verici olmak, irade koymak bu... Maalesef bunu da koymayınca iş gecikiyor ve iş kapıya dayanınca da feryat başlıyor." dedi.


Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.