Cumhurbaşkanı'ndan muhtarlara ve koruculara müjde

Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhtarların 613 lira tutan SGK primlerinin devlet tarafından karşılanacağını, tüm güvenlik korucularının da sigortalı hale getirileceğini söyledi. Muhtarların ödedikleri silah harcırahı da kalktı.

Cumhurbaşkanı'ndan muhtarlara ve koruculara müjde
05 Nisan 2017 Çarşamba 14:20

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde  muhtarlarla bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2019 seçimi için hazırlık yaptığını da ilk kez açıkladı.

Erdoğan 37. Muhtarlar Buluşmasında yaptığı konuşmasında, muhtarlar ve korucular için yapılacak yeni düzenlemeler hakkında bilgi verdi.

Muhtarların bin 406 lira maaş aldığını hatırlatan Erdoğan, "Ama 'Bu yetmez' dedik. 'Bir de bunların Sosyal Güvenlik Kurumu primleri var, onların da karşılanması lazım.' dedik. İlgili kurumlarımız hazırlıklarını tamamladılar,  yayımlanacak ilk Kanun Hükmünde Kararname ile bu meseleyi çözüyoruz. Artık  muhtarlarımızın 613 lira tutan Sosyal Güvenlik Kurumu pirimleri devlet tarafından  karşılanacak. Böylece muhtarlarımızın gelirleri de fiilen maaş artı sosyal  güvenlik pirimi olarak 2 bin 19 liraya çıkıyor. Dersimi çalıştım da geldim, böyle  boş gelmedim.Türkiye'de görev yapan 18 bin  296 köy, 31 bin 921 mahalle muhtarına bu karar hayırlı olsun. Bu düzenleme ilk kanun hükmünde kararname ile hemen yapılacak. 

Şimdi bir de hep muhtarlarımızın bana söyledikleri bir şey var,  'silah da silah.' Şimdi tabii silahı alıyor da diyorlar ki 'bizi bu harcırahtan  kurtarın.' Neyse Sayın Başbakanımızla bunları da değerlendirdik ve sonunda  harcırahı da hükümetimiz, İçişleri Bakanlığımız karşılıyor. Böylece harcırah yok." dedi.

BİR MÜJDE DE KORUCULARA

Güvenlik korucularına sigorta müjdesi veren Erdoğan, "Bir müjde de güvenlik korucularımıza vermek istiyorum. Güvenlik korucularımızın maaşlarını bin 411 liraya,  harcırahlarını günlük 36 lira ve aylık bin 80 liraya çıkarmış, ayrıca günlük 21  lira da operasyon tazminatı ödenmesini sağlamıştık. Güvenlik korucularımız artık  kendi illeri dışındaki operasyonlarda da görevlendirilebiliyor. Mevcut illerimize  ilave olarak, Erzurum, Erzincan, Hatay ve Osmaniye'yi de güvenlik koruculuğu  sistemine dahil ettik. Hem kadro sayısını 55 bine çıkartarak hem de yaş  ortalamasını düşürerek güvenlik korucularımızı asker ve polislerimizin en büyük  yardımcısı haline getirdik. Şimdi yeni bir adım daha atıyoruz. Ve tüm güvenlik  korucularımızı sigortalı hale getiriyoruz. Sigorta primleri İçişleri Bakanlığımız  tarafından ödenecek, güvenlik korucularımız tıpkı diğer sigortalılar gibi  istedikleri yerden sağlık hizmeti alabilecekler. Bu uygulama ile maaş, harcırah ve tazminatlara ilave  olarak her güvenlik korucusu için 578 liralık bir sigorta ödemesi yapılacak." diye konuştu.

''2019 YAPILACAK SECİM İÇİN HAZIRLIK YAPIYORUM''

Artık millete söyleyecek sözü, anlatacak projesi, paylaşacak vizyonu olmayanların siyasette esamesinin okunmayacağını kaydeden Erdoğan, ''Şahsen  kendim de 2019 Kasım'ında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi için şimdiden  hazırlanma, proje geliştirme, vizyon ortaya koyma ihtiyacı duyuyorum.  Çalışacağız.'' ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.