Cumhurbaşkanlığı'ndan Pentagon ve YPG açıklaması!

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Pentagon tarafından yapılan YPG açıklamasının bugün toplanacak MGK'da değerlendirileceğini kaydetti.

Cumhurbaşkanlığı'ndan Pentagon ve YPG açıklaması!
28 Kasım 2017 Salı 12:35

Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan basın açıklamasında Pentagon tarafından yapılan YPG açıklamasının bugün toplanacak MGK'da değerlendirileceği kaydedildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan  ile ABD Başkanı Trump geçe hafta telefon görüşmesi yapmış  ve görüşme sonrası Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu "ABD Başkanı Trump YPG'ye artık silah verilmeyeceğini açıkladı" demişti. Bu açıklamanın ardından bu sabah Pentagon'dan yeni bir açıklama geldi. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "İçinde YPG'nin de olduğu Suriye Demokratik Güçleri'yle (SDG) işbirliğini sürdüreceğiz. Daha önce Türkiye'ye söylediğimiz gibi Suriyeli güçlere verdiğimiz silahlar sınırlı, görev özelinde ve askeri hedeflerde başarıya ulaşmak için. Kürt ortaklarımıza sağlanan, karara bağlanmamış askeri destek gözden geçiriliyor. SDG'ye verilen silahların sınırlı olduğunu ilettik."

Pentagon'un açıklaması sonrası Türkiye harekete geçti. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın Pentagon'un YPG açıklamasının MGK'da değerlendirileceğini duyurdu. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.