Darbeci 16 rütbeli askerin cezası belli oldu

15 Temmuz darbe girişimi için Hava Harp Okulu öğrencilerinin İstanbul'a sevkini yapan 16 rütbeli askerin cezası belli oldu.

Darbeci 16 rütbeli askerin cezası belli oldu
05 Mayıs 2017 Cuma 12:46

Fetullahçı Terör Örgütü soruşturması kapsamında darbe girişimi sırasında Yalova'daki Hava Harp Okulu öğrencilerini İstanbul'a sevk eden 10'u tutuklu 16 rütbeli asker hakkında istenen ceza belli oldu. Askerler için hazırlanan iddianamede üçer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istemi yer aldı. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Can Tuncay ve Ergün Güçlü tarafından hazırlanan 258 sayfalık iddianame, Başsavcılığın onayının ardından İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi. İddianamede davacı olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanlığı, 65. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve Beşiktaş Kulübü yer aldı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.