Darbede planlanan 4 aşama

FETÖ'cüler tarafından 15 Temmuz'da akşam saatlerinde başlatılan darbe girişimi için hazırlanan 4 aşamalı plan ortaya çıktı.

Darbede planlanan 4 aşama
18 Temmuz 2016 Pazartesi 10:23

FETÖ'cüler tarafından 15 Temmuz gecesi yapılan darbe girişiminde hazırlanan plan ortaya çıktı. Mısır'ı örnek alarak hazırlanan planda darbenin 4 aşamadan oluşturuldu.

1.Aşama: Kaos ve korku yaratmak

Darbe için hazırlanan planın ilk aşaması 'korku ve kaos yaratmak' oldu. Demokrasinin mabedi olarak görülen TBMM, Genelkurmay Başkanlığı, Emniyet, kuvvet komutanlıkları, MİT gibi kurumlara bombalar atılarak kaos ve korku ortamı oluşturulması ve Genelkurmay Başkanlığı'nında olaylara müdahale etmeye zorlamaya çalışılması planda yer aldı.

Sadece kurumlara bomba atmakla kalmayıp sokaklar içinde aynı ortamın sağlanması ve savaş uçaklarının alçaktan uçarak korku daha da arttırılmasını planda yer aldığı tespit edildi. 

2. Aşama: TSK içinde nifak oluşturmak

İkinci aşamanın TSK içindeki bazı yapılar arasında nifak oluşturmak olduğu belirlendi. TSK’da belirsizlik ortamı oluşturarak, iç gerilimin artırılması hedeflendi. TSK içinde farklı dinamikleri harekete geçirerek oluşturulacak gerilimle, askerlerin çeşitli eylemlere kanalize edilmesi amaçlandı.

3. Aşama: İntihar saldırısı düzenlemek

Üçüncü aşama “varsa ve fırsat bulunursa” elindeki özel askeri aracı olanlardan birinin intihar saldırısı yapması planlandı.

4. Aşama: Suikast

Dördüncü ve son aşama ise ilerleyen haftalarda en son seçenek olarak kişiye özel suikastlar düzenlenmesi Özellikle siyasetçiler, sanatçılar, sevilen STK temsilcileri, kanaat önderleri, gazeteciler ilk hedef olacak gruplar arasında yer alıyordu.

Kaynak: Star

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.