Davutoğlu Diyarbakır halkına teşekkür etti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AB Konseyi Başkanı Tusk ile ortak basın toplantısı düzenledi. Davutoğlu, basın toplantısında Diyarbakır halkına provokasyonlara gelmedikleri için teşekkürlerini iletti.

Davutoğlu Diyarbakır halkına teşekkür etti.
03 Mart 2016 Perşembe 18:44

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AB Konseyi Başkanı Tusk ile ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin doğusunda yaşanan terör olaylarıyla ilgili açıklamada bulunan Davutoğlu, HDP Eş Genel Başkkanı Selahattin Demirtaş'ın sokağa çıkma çağırısına uymayan Diyarbakır halkına teşekür etti. 

"Diyarbakırlı vatandaşlarımıza teşekkürü borç bilirim"

Başbakan Davutoğlu provokasyonlara gelmeyen ve sokağa çıkmayan vatandaşlara teşekkür etti Başbakan, "Bütün provokasyonlara, bütün şiddet, terör çağrısına rağmen bu çağrılara kulak asmadan, Diyarbakır'ın onuru ve huzuru için vakur bir tavır sergileyen Diyarbakırlı vatandaşlarımıza, hemşehrilerimize teşekkürü bir borç biliyorum.​ Sur'u ben Demirtaş'tan daha iyi bilirim ve o topraklara aşkla bağlıyım, Diyarbakır'da bunu iyi bilir." açıklamasını yaptı.

Demirtaş'ın  "Cuma namazını beraber kılalım" çağırısına cevap veren Davutoğlu,"Etnik ırkçılık ile Diyarbakır halkını kandıramayanlar Cuma namazı gibi kutsallara sarılıyorlar. Başka zaman Cuma namazını hatırlamayanların bu sefer hatırlaması manidar." dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.