Davutoğlu'ndan Belçika'ya PKK sitemi

Tarihi mülteci konusunun görüşüldüğü zirve sonrası açıklamalarda bulunan DAvutoğlu, Brüksel'de PKK çadırının kurulmasına izin veren Belçika'ya sitem etti. Davutoğlu, "Biz acımıza saygı gösterilmesini istiyoruz" dedi.

Davutoğlu'ndan Belçika'ya PKK sitemi
18 Mart 2016 Cuma 20:02

Mülteci konusunun görüşüldüğü Brüksel'de Başbakan Ahmet Davutoğlu, gerçekleşen zirve sonrası Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Donald Tusk veAvrupa Birliği Komisyon Başkanı Jean-Claude ile birlikte düzenlenen ortak basın açıklamalarda bulundu. Belçika'nın başkenti Brüksel'de terör örgütü PKK sempatizanlarının şehrin merkezine çadır kurmasına sitem eden Başbakan Davutoğlu, terör örgütleri arasında ayrım yapılmaması gerektiğini belirtti. Davutoğlu, "Teröre karşı dayanışma konusu da çok önemli. Ankara'da 35 sivili öldüren bir terör örgütü. Düşünün Brüksel'de geliyor bir durağı patlatıyor. Bu terör örgütü aynı semboller ve bayraklarla burada gösteri yapıyor siz nasıl hissederdiniz. Biz acımıza saygı gösterilmesini istiyoruz" dedi.

Türkiye'siz bir AB olamaz

Türkiye ve AB arasından tarihi bir anlaşmaya varıldığını ifade eden Başbakan Ahmet Davutoğlu, 3 milyar euronun yalnızca Suriyeli mülteciler için kullanılacağını söyledi. Davutoğlu, "3 Milyon Euro sadece Suriyeliler için kullanılacak. Biz para pazarlığı yapmadık. Bu şekilde algılanmamalı. Bizim için önemli olan konulardan birisi de vize serbestliği. Biz üzerime düşeni yapacağız ve AB'nin de üzerine düşeni yapmasını bekleyeceğiz. 3 koşul Mayıs'a kadar bitecek. Bütün gelişmeler AB'siz bir Türkiye'nin olamayacağını Türkiye'siz için de bir AB olamayacağını gösteriyor." dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Batının her zaman ki hali.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Avrupa deyince çifte standart akla geliyor.