Davutoğlu: 'O CHP'lilerin kamuoyuna bir özür borcu var '

Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün Bayrampaşa'da polise saldıran 2 DHKP-C'li teröristlerden Berna Yılmaz'ı geçmişte savunan CHP'li vekillerin kamuoyuna özür borçlarının olduğunu ifade etti. Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ve 5 HDP'li vekil ile ilgili sorulan soruya da Davutoğlu, "Fezlekelerin Meclise gönderilmesi daha önce de birçok dosya için gerçekleştirilmiş rutin bir işlemdir." cevabını verdi.

Davutoğlu: 'O CHP'lilerin kamuoyuna bir özür borcu var '
04 Mart 2016 Cuma 21:17

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İran gezisi öncesinde Esenboğa Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu. Davutoğlu Dün polise saldıran ve etkisiz hale getirilen DHKPC/C militanı Berna Yılmaz'ı geçmişte savunan CHP'li vekillerin özür dilemesi gerektiğini belirtti.

Kamuoyuna bir özür borçları olduğunu söyleyen Davutoğlu,  "Dün iki DHKP/C mensubu saldırıda bulundu ve teslim ol çağrılarına cevap vermedikleri için etkisiz hale getirildiler. Şimdi CHP'den de bir ses bekliyorum. DHKP/C o da terör örgütü. Daha önce bu isimleri başka bazı eylemlerde savunan CHP'lilerin çıkıp kamuoyunda 'Biz hata yapmışız' diye bir özür borçları var, bu eylemi lanetleme sorumlulukları var" dedi.

Fezlekelerin gönderilmesi rutin bir işlem

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ dahil 5 HDP'linin fezlekelerinin ile ilgili sorulan soruya Davutoğlu, "Fezlekelerin Meclise gönderilmesi daha önce de birçok dosya için gerçekleştirilmiş rutin bir işlemdir. Bu ilk defa olmuş, olağanüstü bir nitelik taşıyan işlem değil. Ama milleti derinden yaralayan terör olaylarının olduğu bir dönemde teröre açık destek veren, terör örgütünü kutsayan, Ankara'da 29 canımızı alan terör olayında bu olayın failinin taziyesine gidilmesi de dahil her türlü terör eylemini neredeyse meşrulaştıran bir tutumu da toplumumuzun ve bizim vicdanımızın kabul etmesi mümkün değil. Hiç kimse terörü meşru kılması dolayısıyla mazur görülemez. Böyle bir tavra da tahammül gösterilemez. Milletvekili olmak, Meclis'te bulunmak bir sorumluluktur. Milletvekilliği siyasi, etik ve tarihi bir sorumluluktur. Herkesin bunun farkında olması lazım" diye yanıt verdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.