DBP ve HDP il eş başkanları gözaltında

HDP il Eş Başkanı Aslan Çağı ve DBP il Eş Başkanı Hülya Yer'in de aralarında bulunduğu 8 kişi kepenk kapatma eylemi nedeniyle gözaltına alındı.

DBP ve HDP il eş başkanları gözaltında
23 Ekim 2016 Pazar 13:41

HDP ve DBP il Eş Başkanlarınında bulunduğu 8 kişi kapatma eylemi nedeniyle gözaltına alındı. 

Tunceli'de 16 Ekim tarihinde Tunceli Merkez Kutu Deresi bölgesinde güvenlik güçlerine yönelik operasyonunu 21 Ekim'de kepenk kapatma eylemi ile protesto edilmesi nedeniyle HDP il Eş Başkanı Aslan Çağı ve DBP il Eş Başkanı Hülya Yer'in de aralarında bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı.
 

Valilikten yapılan yazılı açıklamada şunları söyledi:

"Kepenk kapatma eylemi ile alakalı adli ve idari işlemlere başlanılmış olup, bu kapsamda esnaflar ifadeleri alınmak üzere İl Emniyet Müdürlüğü'ne çağrılmışlardır. Bahse konu kepenk kapatma eylemini organize ettikleri ve esnaflara baskı yaptıkları iddiası ile aralarında HDP ve DBP (sözde) il Eş başkanlarının da bulunduğu 9 kişi hakkında gözaltı kararı verilmiş olup, 8 kişi gözaltına alınmış, 1 kişinin aranmasına ise devam edilmektedir"

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.