'DEAŞ Musul'da 200 sivili alıkoydu'

Irak'ta terör örgütü DEAŞ'ın elinde tuttuğu Musul kent merkezinde 200 sivili alıkoyduğu belirtildi.

'DEAŞ Musul'da 200 sivili alıkoydu'
19 Ekim 2016 Çarşamba 15:38

Mesut Barzani liderliğindeki Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Musul Sorumlusu Said Memozini, "Musul'un güney bölgesindeki Hemam Elil kasabası yakınlarında sivillerin DEAŞ'a silahlı saldırı düzenlemesi sonucu 15 militan öldürüdü." ifadelerini kullandı.
 
Memozini, "Saldırının ardından bölgeye intikal eden DEAŞ militanlarının, olayla ilgisi bulunduğu şüphesiyle 200 sivili alıkoyduğu bilgisine ulaştık." dedi.
 
Örgütün iki üst düzey komutanının Irak ordusu ile girdikleri çatışmada öldüğüne de değinen Memozini, "DEAŞ'ın Askeri Sorumlusu Abid Davud Fehim ve Musul Ovası Sorumlusu Ahmet Hatib Ömer öldürüldü." bilgisini paylaştı. Memozini ayrıca, DEAŞ’ın Musul Valiliği’ne döşediği çok sayıda patlayıcıyı infilak ettirdiğini kaydetti.
 
Hava saldırısı sonucu 13 militan öldürüldü

Ninova Ortak Operasyonlar Komutanlığı'nda Üsteğmen Emin Ez Zeyidi de uluslararası koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının Musul'un batısında DEAŞ militanlarının bulunduğu noktaya düzenlediği saldırı sonucu 13 militanın öldürüldüğünü söyledi.

DEAŞ'ın Peşmerge'ye saldırması sonucu 10 militan öldürüldü

Irak'ta terör örgütü DEAŞ'ın, Musul'un batısında yer alan Sincar ilçesine saldırması sonucu 10 militanın öldüğü, 3 Peşmerge'nin yaralandığı bildirildi

Sincar İlçesi Peşmerge komutanlarından Albay İzeddin Sadun, "DEAŞ, Şengal (Sincar)-Telafer arasındaki bölgede, Peşmerge cephesine bombalı araç ile saldırmak istedi." dedi. 

Aracın cepheye ulaşmadan önce patlatıldığını aktaran Sadun, uluslararası koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının da DEAŞ'ın diğer hedeflerini vurduğunu kaydetti.

Musul'dan toplu göçler başladı

Bu arada Musul’un IŞİD’den geri alınması için uzun süredir hazırlıkları devam eden operasyonun pazartesi günü başlamasıyla, Musul’dan toplu göçler de başladı. BM’nin verilerine göre, şimdiye dek yaklaşık 900 kişinin Musul’un batısından Suriye’ye göç etti. Musullu sığınmacıların Suriye’de oluşturulacak bir mülteci kampına yerleştirileceği de belirtildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.