Devlet Bahçeli, Yıldırım'la görüşmesini Twitter'dan açıkladı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı, Çankaya Köşkü'nde Başbakan Binali Yıldırım'la görüşmesi sonrası Twitter hesabından açıklama yaptı.

Devlet Bahçeli, Yıldırım'la görüşmesini Twitter'dan açıkladı
10 Kasım 2016 Perşembe 20:30

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AKP) anayasa değişikliği teklifini müspet ve makul bulduklarını belirten Bahçeli 2 Kasım'da Recep tayyip Erdoğan ile görüşmesinin ardından bugün de Binali Yıldırım'la görüştü.

Bahçeli görüşmenin ardından Twitter'dan, ''Sayın Yıldırım'la oldukça verimli geçen görüşmemizin, inanıyorum ki ülke ve millet hayrına güzel gelişmelere vesile olacağı kanaatindeyim.'' açıklamasını yaptı.

"Önümüzdeki sürecin Türkiye'deki fiili dayatmayı çözeceği ümidindeyim" 

Bahçeli'nin görüşmenin ardından yaptığı bir diğer açıklama ise, ''Henüz somut bir siyasi mutabakat sağlanmamış olsa da, önümüzdeki sürecin Türkiye’deki fiili dayatmayı çözeceği ümidindeyim.'' oldu.

Bahçeli, son dönemde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konumu itibarıyla 'tarafsızlığına gölge düşürdüğünü' savunmuş, "Karşımızda iki alternatif yol vardır. Biri bizim için de en doğru olanı Sayın Cumhurbaşkanının yasal ve anayasal sınırlara çekilmesidir. Bu olmayacaksa, ikinci yol fiili duruma hukuki yol aranmasıdır" demişti.

''SORUN YARATAN DEĞİL ÇÖZÜM BULAN OLMAYI TERCİH EDİYORUZ''

Milliyetçi Hareket Partisi mazlumların sesine kulak veriyor, çaresizlerin, umutla istikrar ve refah gözleyenlere el uzatıyor, kucak açıyor.

Sorunun bir parçası değil, çözümün yol başçısı; kaosun mimarı değil, huzur ve düzenin yol açıcısı olmaktan başka bir tercihimiz yoktur.


Bahçeli, Yıldırım'la Çankaya Köşkü'nden yaptığı görüşmeyi 'verimli' olarak nitelendirirken "Görüşmemizin, inanıyorum ki ülke ve millet hayrına güzel gelişmelere vesile olacağı kanaatindeyim" sözleriyle AKP'nin meclise getirmeyi düşündüğü anayasa değişikliği teklifine yeşil ışık yaktı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.