Dicle Kalkanı ne zaman başlayacak? İşte detaylar...

24 Ağustos 2016'da başlatılan ve başarılı operasyonların yapıldığı Fırat Kalkanı Harekatı'nın ardından Dicle Kalkanı başlayacak. Dicle Kalkanı ne zaman başlayacak? İşte Dicle Kalkanı'nın detayları haberimizde...

Dicle Kalkanı ne zaman başlayacak? İşte detaylar...
06 Nisan 2017 Perşembe 10:51

Yaklaşık 7 aydır sürdürülen Fırat Kalkanı Harekatı'nda, terör örgütleri çok sayıda kayıp verdi. Fırat Kalkanı'nın tamamlanmasının ardından Mehmetçik, ‘Dicle Kalkanı’ Harekatı'na başlayacak. Musul’un batısında terör örgütü PKK’nın ikinci Kandil yapmaya çalıştığı Sincar (Şengal) bölgesine Mehmetçik operasyon yapacak. 

Dicle Kalkanı, Başika’da eğitilen güçlerle birlikte yapılacak. Dicle Kalkanı için yığınak yapılan Silopi, harekat için hazır bulunuyor.

Dicle Kalkanı ne zaman başlayacak?

Terör koridorunun doğu yakasındaki en stratejik noktayı teröristlerden temizlemeye hazırlan Mehmetçik, harekat için hazır bekliyor. 2014 Ağustos’tan bu güne kadar Sincar’a yerleşen PKK nedeniyle Bağdat ve Erbil yönetimleri, Ankara taraından uyarıldı.  Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani’nin PKK’ya yönelik “Sincar’ı terk et” çağrıları sadece sözde kaldı. Peşmergelerin PKK'ya yönelik hiç bir adım atmaması üzerine Ankara, Sincar’a yönelik adım atma kararı aldı. 

16 Nisan'daki referandumun ardından Dicle Kalkanı Harekâtı’na başlanacağı tahmin ediliyor. 

Dicle Kalkanı Harekatı'nda hedefler neresi olacak?

Nisan sonu ya da mayıs başı yapılması beklenen operasyon ilk hedefleri  öncelikle Zaho, Duhok ve çevresindeki PKK kampları olacak. 

Sincar’da ise terör örgütünün Türkiye’ye yönelik birinci derece tehdit oluşturan 9 kampı bulunuyor. Temizlik için biri Silopi diğerleri Başika ve Navaran’da 3 ana kontrol merkezi olacak. Türk Silahlı Kuvvetleri, Irak sınırındaki Silopi’ye uzun süredir askeri yığınak yapıyordu. Binlerce zırhlı araç, obüs ve tankın Suriye sonrası hedefi bu kez Sincar olacak.

Kaynak: Yeni Şafak

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.